Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk werkt wel/niet?

Anoniem
Wie?
2 antwoorden
 • Sinds enkele maanden zijn wij thuis in het bezit van een "thuisnetwerk" om onze ADSL-verbinding te delen. Nu bestaat het netwerk uit een WinXP-pc, een WinME-pc, een Win 98/WinME-pc en nog een Win 98-pc.

  Vraag 1: Het is met de WinXP op geen enkele manier mogelijk om contact te krijgen met de overige computers. D.w.z. niet vanaf de WinXP-pc als niet vanaf een van de andere drie naar de WinXP-pc toe. De WinXP-firewall is uitgeschakeld. Wat voor optie(s) zie ik over het hoofd?

  Vraag 2: Voor de overige drie pc's geldt dat er wel verbinding is en ook de gedeelde mappen zijn te vinden in "Mijn netwerklocaties" maar het duurt of heel lang wanneer er contact wordt gelegd of het lukt helemaal niet en de pc loopt vast. Wat is hier aan te doen?

  Nu is er op de WinME-pc een "netwerkprinter" geïnstalleerd die door alle pc's kan worden gebruikt, m.u.v. van de WinXP-pc om bovengenoemde reden, en wat ook naar behoren werkt. Dus een goede verbinding is er mijn inziens wel.

  In het netwerk is een router opgenomen en het werkt met het IPX-protocol. Voor het internet wordt logischerwijs het TCP/IP-protocol gebruikt.

  Graag uw reacties, opmerkingen of steunbetuigingen.

  Bij voorbaat dank.
 • Op vraag 1: Zijn de gebruikers van de W98 machines ook bekend op de XP?
  Op vraag 2: zijn de kabels en stekkers in orde?

  IPX en TCP/IP samen is dubbelop. TCP/IP lijkt mij voldoende tenzij er nog oude computerspellen op het netwerk gespeeld worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.