Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk op kamer

Anoniem
wiebie
7 antwoorden
 • hoi,
  wij hebben thuis een netwerkje.
  ik heb op mijn kamer een kabel die van de router afkomt..
  we hebben dus geen server enzo
  ik wilde nu graag een server op mijn kamer waar ik 1 of twee pc op aansluit..
  is dat mogenlijk?
  zoja wat heb ik daar vor nodig

  ik werk thuis altijd met win 98 natuurlijk :)

  greetz Wiebrand
 • [quote:54ada8727c]Om te beginnen een hub of switch .
  Deze 'split' je kabeltje zodat je er meer aan kunt hangen. [/quote:54ada8727c]
  Ik weet het niet zeker, maar ik dacht dat dit alleen ging op de kabel die op de uplink-poort van de router is aangesloten. Als ik het dus juist heb, moet je dus zorgen dat de kabel die op jouw kamer uitkomt, in die uplink-poort aansluit (die uplink-functie moet je bij mijn router -Sitecom D202- trouwens via een knopje activeren, anders is het een normale routeruitgang). Daarop kun je dan vervolgens een hub of switch hangen.

  Groeten,
  Martin
 • ik zou het dus graag willen zonder een hub/switch….
  dus een 'server' met twee netwerkkaarten.. 1 die dan 'internet krijgt' zegmaar.. en de andere die dan voor een andere pc internet verzorgt..
  is dat mogenlijk.. of moet ik beslist een hu aanschaffen??

  greetz Wiebrand
 • Bij een 2e netwerkkaart in je server kan je maar één pc aan deze server hangen. Voor elke extra pc heb je weer een netwerkkaart nodig, maar dat wordt wat ingewikkeld. Beter kan je dan een hub of switch nemen. Als het om een paar pc's gaat is een hub meer dan voldoende. Aangezien de meesten nu een switch kopen moet het niet moelijk zijn om voor een paar euro een hub op de kop te tikken.

  Als ik het goed begrepen heb komt je netwerk er dus als volgt uit te zien. Internet - modem/router - 1e netwerkkaart - server - 2e netwerkkaart (-hub) - pc's
  Welk OS ga je op je server draaien?
 • win 98 natuurlijk… da's tha best!!!
  maar ik hoef maar 1 pc eraan te doen… en netwerkkaarten heb ik in overvloed
  :P
  maar mijn netwerk zie er nu iets anders uit: Internet - router - 1e netwerkkaart - pc…en dan wilde ik graag dat het er idd zo uitgaat zien :Internet - router - 1e netwerkkaart - server - 2e netwerkkaart - pc('s)

  maar het is dus wel morgenlijk… ?? wat voor progje moet je dan hebbe om dat te realiseren? ik wil die server wel gebruiken natuurlijk…

  greet Wiebrand
 • Je kan het internetsignaal op je server delen met een of meerdere pc's middels een proxy. Een simpele maar doeltreffend (en gratis) is hier te vinden. lees wel even de handleiding door welke poorten je moet gebruiken e.d.

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.