Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerkverbinding wordt verbroken onder win XP

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb thuis een netwerk draaien via een draytek 2200E Router, hier hangen 3 pc's direct aan. Daarnaast hangt er via de uplink een hub aan waaraan ook nog 2 pc's hangen.

  Nu is het zo dat op 1 van de computers die direct aan de router hangen soms plotseling de netwerkverbinding wordt verbroken. (op de computer draait windows XP home) Ik krijg dan de melding geen netwerkkabel aangesloten. Soms verdwijnt deze melding na enkele seconden en kan ik direct weer verder internetten/bestanden overzetten via het netwerk. De volgende keer blijft deze melding staan en kom ik er niet uit. Na een aantal keer de pc opstarten is de melding weer weg en kan ik weer verder internetten. Dit probleem doet zich soms meerdere keren op een dag voor en dan weer een week niet.

  Volgens apparaatbeheer werkt de netwerkkaart goed op het moment dat de storing zich voor doet. Een andere netwerkkabel en wisseling van poorten op de router maakt geen verschil. Dus ik denk dat het probleem op de pc zit. Daarom heb ik de netwerkkaart er al een keer uitgehaald en opnieuw geinstalleerd maar dat maakt tot nu toe geen verschil. Iemand enig idee waar dit aan kan liggen??
 • Probeer eens een nieuwe netwerkkaart??

  Je zou ook kunnen kijken of deze netwerkkaart in een van je andere systemen wel goed (blijft) werken.

  suc6 Mario.
 • Probleem opgelost met een nieuwe netwerkkaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.