Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WEP instellingen voor wireless netwerk

Anoniem
b.vuijk
2 antwoorden
  • Hoi kenners,

    Ik heb een pc met adsl verbinding, een laptop en twee wireless lankaartjes (zonder access point). Daarmee heb ik succesvol een peer to peer netwerkje gesticht. Ik moet het alleen een beetje zien te beveiligen, want je weet anders maar nooit wie er op je apparaten zit te neuzen. Maar probleem is de WEP instellingen. Zodra ik daar iets aan probeer in te stellen, heb ik geen verbinding meer. Ik zou zo graag eens een kleine cursus ''instellingen goed zetten'' zien, met plaatjes, zoals je die ook wel eens ziet voor simpele dial-upverbindingen op de websites van internetbedrijven. Wie waagt zich hieraan? Mijn dank zou vele malen groter zijn dan mijn portemonnee. :wink:

    Bart
  • De WEP sleutel is gewoon een encryptiesleutel die je moet instellen. Deze moet je op de router instellen, maak OOK op de client machine. De key mag je zelf verzinnen (meestal een hexadecimale string), maar er zitter ook wel eens tooltjes bij die een woord voor je omzetten naar een WEP code.
    Een handleiding is lastig te maken aangezien dit afhankelijk is van het merk apparatuur dat je gebruikt.
    Het is wel zaak om je netwerk zsm te beveiligen. Ik heb uit interesse van 't weekend bij mij in de buurt eens wat rondgereden met een laptop met wireless kaartje, en van de 15 WLANs die ik tegenkwam stonden er 5 wagenwijd open en kon ik rechtstreeks het Internet op. Er zaten er zelfs tussen waarbij ook de routerconfiguratie zonder wachtwoordbeveiliging open stond………….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.