Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Combinatie draad en draadloos netwerk?

Anoniem
Gerard Wissing
18 antwoorden
 • Hallo,

  Misschien is wat ik wil niet mogelijk, maar toch een vraag waard…
  Ik heb thuis een ethernet 100Mb UTP bekabeld netwerk met vier poorten. Omdat ik ook een notebook bezit, zou ik die graag op een van de poorten draadloos willen aansluiten. Ik stel me dan voor, dat die betreffende poort een soort zender/ontvanger krijgt en in het notebook een LAN-kaart voor draadloze netwerken. Nogmaals, misschien kan dat -nog- niet, maar ben nieuwsgierig naar de eventuele mogelijkheid….Wie weet er meer?
  Bijvoorbaat dank.
 • Hallo,

  Dat is een positief bericht..! Zou je me iets specifieker kunnen vertellen waar ik in de computerzaak naar moet vragen? Ik neem aan dat er een wireless LAN-kaartje in de laptop gaat? En wat komt er dan in de uitgang van de netwerkpoort? Is het erg ingewikkeld om te maken, of is het simpel een kwestie van een adapter o.i.d. op de poort klikken?
  Alvast bedankt.
 • Hallo,

  Ik heb een Eminent wireless access point gekocht en een Eminent wireless LAN PCMIA kaart. Ik heb het AP aangesloten op een poort, die op zijn beurt weer is aangesloten op mijn ADSL modem-router-switch. Het kaartje heb ik geïnstalleerd op mijn notebook.
  En toen werd het me duister…Ik moet een vast IP-adres instellen op mijn PC, maar ik snap dat niet, want de IP-adressen worden toegewezen door de router, die zelf een vast IP-adres heeft..Kortom, het lukt me niet om verbinding te krijgen met het AP en ik krijg het AP ook niet geconfigureerd. Ik zal als nitwit vast iets niet of verkeerd begrijpen, maar hoe pak ik dit aan..?
 • Hallo,

  Het kaartje in de laptop geeft wel levensteken, de lampjes branden. Ik heb de software van het AP geïnstalleerd op mijn "hoofdcomputer". Het AP wordt na een scan wel gevonden, maar als ik op Connect met AP drukt komt er een melding dat de "connection failed..". Volgens de beschrijving zou ik ook het AP moeten kunnen configureren, maar die knop is "greyed-out" (omdat er geen verbinding is waarschijnlijk). Ik begrijp ook niet goed hoe de router moet snappen dat er een AP aanhangt. In feite gaat die toch ahw om de PC's heen?
  Ik gebruik op mijn "hoofdcomputer" Win XP Home. De laptop draait met Win 98SE. Ik gebruik een Draytek 2600I ADSL router en die heeft als vast IP 192.168.1.1. De aangesloten PC's krijgen hun IP toegewezen.
  En ik maar denken dat het een kwestie zou zijn van aansluiten en drivertjes….;-)
 • [quote:6589e30cbd]Het kaartje in de laptop geeft wel levensteken, de lampjes branden.[/quote:6589e30cbd]
 • Hallo,

  Ik ben weer een stapje verder. Een resetknop achterop het AP deed wonderen. Ik hoefde geen toestanden uit te halen met IP-adressen en kon volstaan met het installeren van drivers. Er was en bleef verbinding. Echter, ik krijg via het SNMP programma geen verbinding met het AP om het te configureren. Snap niet waarom er geen contact gemaakt kan worden als de verbinding er in feite wel is. Ook krijg ik het niet voorelkaar om bij het wireless LAN-kaartje een profiel te maken met een 128-bits encryptie…
  Kortom, ik kan nu draadloos contact leggen met het netwerk, maar ben niet in staat om de beveiliging, encryptie ed. te regelen. Op zich voel ik me daar niet echt prettig bij, omdat nu iedereen met een wireless binnen 50 meter in mijn systeem zou kunnen neuzen..?
  Hou me aanbevolen voor tips…
 • Helaas….
  Het inttypen van het IP-adres levert slechts een "Cannot display page" op.. Zou het komen, doordat het AP achter mijn router hangt (met ingebouwde firewall)..? Heeft het zin om het AP rechtstreeks aan te sluiten op de PC waarop SNMP is geïnstalleerd en dan -indien mogelijk- met datzelfde SNMP te configureren en daarna weer vrolijk achter de router te zetten?
 • Hallo,

  Het is me eindelijk gelukt om het AP en de wireless LAN-kaart met elkaar te verbinden..Ik heb het AP met een crosskabel eerst rechtstreeks aangesloten op een PC (dus niet via de router) en daarna kon ik het AP benaderen en configureren. Maar nu zit ik met de volgende vraag: Wat is het beste om in bij deze configuratie in te stellen? Een naam en wachwoord kan ik wel verzinnen, maar wat moet ik met de keuze voor het channel en de encryptie instellingen? Ik neem aan, dat ik deze instellingen ook moet instellen onder het profiel van de LAN-kaart..
  Mijn uitgangspunt is, dat ik wel een goede maar niet overdreven beveiliging wil hebben van mijn wireless, om te voorkomen dat buurman oid vrolijk met zijn laptop gaat inbreken in mijn systeem…
  Nogmaals excuus voor al het gevraag, maar ik ben absoluut niet thuis in de wereld der netwerken (al leer ik nu wel veel bij natuurlijk..;-)
 • Ik kan op m'n setje oa kiezen voor 64-WEP,
  dan moet ik een geheime code van 10 cijfers bedenken…
  Is nog te doen niet ?

  En ja inderdaad, je moet je PCMCIA-kaartje dan ook
  met dat geheime nummer contact laten maken met je WAP….
 • Hallo,

  Na de expeditie om het AP te configureren, blijkt dat mijn notebook met de wireless LAN kaart geen verbinding met mijn netwerk kan krijgen.
  Wat heb ik gedaan:
  Op 1 PC (WinXP) eerst het IPadres 192.168.0.1 ingevoerd (ipv automatisch toewijzen, zoals het met de router staat ingesteld).
  Daarna het AP met crosscable aangesloten en geconfigureerd (encryptie 128 bits, MAC ID van de wireless LAN kaart ingevoerd, nieuwe naam en wachtwoord).
  Daarna bij de netwerkinstellingen het vaste IPadres uitgevinkt en weer op automatisch gezet. AP met gewone netwerkkabel aangesloten op de router. PC herstart….

  Bij de netwerkinstellingen op het notebook (Win98) de eigenschappen van TCP/IP gecheckt (IP adres wordt automatisch toegewezen)
  De LAN kaart op het notebook geconfigureerd (Nieuw profiel aangemaakt met gelijk SSID, Encryptie en Channel als aan AP)
  De verbinding met het AP schijnt nu te werken, want ik zie twee groene PC icoontjes in de taakbalk op het notebook en er is ook leven te zien bij de Status.
  Echter de gedeelde netwerkmappen worden niet gevonden en IE geeft een DNS error. Kortom: de wireless verbinding is er wel, maar achter de router zit er iets mis met het verbinden met het netwerk en internet.
  Wie heeft er nog een idee..? Volgens mij moet het iets kleins zijn en zit ik vlakbij een oplossing, maar wat en waar…..?
 • Ik stel voor dat je eerst de "basis" checkt:

  pingen dus.

  vanaf je laptop:

  - ping 127.0.0.1 (loopback)
  - ping <eigen ip-adres>
  - ping <ip-adres AP>
  - ping <ip-adres ROUTER>
  - ping <ip-adres ergens op de wereld, bv 194.159.73.136>

  En dan kijken wanneer de "TTL-tjes" ophouden.

  We moeten immers eerst testen of de pakketjes er wel
  doorkomen en of ze de weg kunnen vinden :wink:
 • Hallo,

  Door de -zeer geduldige- inbreng van de helpdesk van Eminent Software (hulde) heb ik mijn AP en bijbehorende LAN kaart aan de praat gekregen…Het probleem bleek niet te liggen aan IP-adressen o.i.d., maar aan een foutief ingevoerde encryptie :oops: . Toen dit eenmaal was hersteld en een paar herstarts en resets waren uitgevoerd, bleek alles te werken.
  Ik heb alles nu minutieus uitgeschreven, zodat ik de volgende keer beter beslagen ten ijs kom.
  Amezor: heel erg bedankt voor het meedenken.
 • graag gedaan :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.