Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk weg?

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
  • Ik heb een thuisnetwerk aangelegd met een adsl-modem waarop een router is geplaatst en op de router 3 pc's. Eén met W-XP Pro en 2 met W98 SE. Ik had W-XP een diskette aan laten maken waarmee ik de andere 2 pc's ook in het netwerk kon plaatsen. Ik moest me op de W98 pc's altijd aanmelden met de 'Client voor MS netwerken'. Het netwerk functioneerde prima.Nu heb ik dat veranderd in 'Windows familie aanmelding'. Nu worden de 2 pc's niet meer in het netwerk herkend. Ik kan er nog wel mee internetten maar daar blijft het bij.
    Kan het kloppen dat ik door die veranderde aanmelding mijn netwerk naar zijn malle moer geholpen heb? En als dit zo is, wat moet ik doen om dit te herstellen? (niet te technisch aub ik ben een leek). Wie kan mij helpen?
  • Probeer het eens terug te zetten :wink:
  • [quote:1192481e8d="Tobiaski"]Ik moest me op de W98 pc's altijd aanmelden met de 'Client voor MS netwerken'. Het netwerk functioneerde prima.Nu heb ik dat veranderd in 'Windows familie aanmelding'. Nu worden de 2 pc's niet meer in het netwerk herkend. Ik kan er nog wel mee internetten maar daar blijft het bij. [/quote:1192481e8d] Nee, dat gebeurt niet met deze instelling. Misschien dat er meer is gewijzigd. Overigens kan je ook Microsoft family kiezen. Dan krijg je een lijstje gebruikersnamen te zien. Dat is handig als er mer gebruikers zijn op dezelfde computer.
    Hoe log je precies in? Gebruikersnaam invoeren, wachtwoord invoeren en op OK klikken? of op Enter drukken? Of druk je op Annuleren?
  • Beste Hans.Vosman

    Tijdens het opstarten van de PC werd er oorpspronkelijk gevraagd om gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren en vervolgens op OK te klikken. Als ik dat deed dan kwam ik automatisch het netwerk op. Je zei dat er nog meer gewijzigd zou kunnen zijn. Waar moet ik dan aan denken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.