Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk met switch???

Anoniem
LibraOne
22 antwoorden
 • Kan iemand mij uitleggen hoeveel soorten switch's er zijn bijvoorbeeld mini switch en pro switch?

  Ik heb internet via de kabel.
  Ik heb nu een netwerk met twee computers. Pc 1 heeft een internet verbinding en die deel ik met pc2. Ik wil nog een computer aansluiten aan mijn netwerk en dit wil ik met een switch doen.

  Kan iemand mij vertellen welke Switch het meest geschikt is?
  Alvast bedankt. :lol:
 • Een switch is een switch, ze doen in principe allemaal hetzelfde. Alleen kan de ene snelheden tot 1Gb aan en de ander tot 100 Mb. De een heeft een web-interface waarmee de boel in te stellen is, de ander weer niet.

  Kortom, wat heb je nodig (afhankelijk van waarvoor je het wil gebruiken) en wat is je budget? Als je deze twee dingen weet, kun je een goede keuze maken.
 • Je kunt ook een router met interne switch kopen. Ben je gelijk van al dat gedeel af. En het zeker de moeite waard……(en alle pc's kunne het inet op :wink: )
 • [quote:fc80fb1334="De Geest Van Oirlo"]Je kunt ook een router met interne switch kopen. Ben je gelijk van al dat gedeel af. En het zeker de moeite waard……(en alle pc's kunne het inet op :wink: )[/quote:fc80fb1334]

  Met je eens hoor moeten wel weten wat voor kabelverbinding hij wil delen ivm bijvoorbeeld type geschikte router
  Elke switch is in orde hoor, neem gewoon de goedkopere 5 of 8 port zoals Sweex of E-Tech, gebruik bij meer dan 2 PC's "gewone" netwerkkabels en geen "crossed"
 • [quote:543b0c0b83="Ochem@n"]Met je eens hoor moeten wel weten wat voor kabelverbinding hij wil delen ivm bijvoorbeeld type geschikte router
  Elke switch is in orde hoor, neem gewoon de goedkopere 5 of 8 port zoals Sweex of E-Tech, gebruik bij meer dan 2 PC's "gewone" netwerkkabels en geen "crossed"[/quote:543b0c0b83]Waarschijnlijk heb je nu een verbinding tussen twee PC's met een crosslinkcable. Bij de wat oudere typen hubs, switches en routers die niet zijn voorzien van een uplinkpoort of een schakelaartje moet je die vervangen door een "rechtuit-kabel" of een verloopstukje ertussen. Zelf heb ik echter heel recentelijk wegens aanschaf van een derde PC in het gezin een 8-poorts switch gekocht (39 Euro) waarbij dit niet nodig bleek. Hij detecteert automatisch de verbinding. Uplink of PC's, je hoeft nergens meer aan te denken. Bijzonder gemakkelijk dus, het werkte meteen.

  Jan de Boer
 • Ook ik had 3 switches gekocht (sweex) ter vervanging van de 3 hubs. Maar werken… ho maar. Iedereen, ook bij sweex vinden ze het maar vreemd, maar ik zit er mooi mee!
 • Waarom koop je nu 3 switches???
 • Waarschijnlijk omdat ie die nodig heeft? Wellicht is de prijs van 3 kleinere switches interessanter dan 1 grote? Of de switches komen in verschillende ruimtes? …. :D :wink: :lol:
 • Het laatste, daarom.
 • oh :oops: :wink:
 • [quote:136b1c84ad="Henk Bakker"]Ook ik had 3 switches gekocht (sweex) ter vervanging van de 3 hubs. Maar werken… ho maar.[/quote:136b1c84ad] Wat werkt er niet? De switch op zich voor de lokale computers? Het doorlussen van de switches?
  Zijn de kabels goed aangesloten? Uplink correct gebruikt? In principe gewone kabels, maar uplink connector is vaak voorzien van een schakelaartje of 2 aansluitingen waarvan er eentje gebruikt mag worden.
 • Het werkt niet, in de switch handleiding staat dat de poorten multifuntioneel zijn. Uplink hoeft niet te worden gebruikt, dat herkent de switch vanzelf. Met hub werkt het netwerk prima, maar zodra ik in plaats daarvan de switch erin zet zijn er problemen. Vreemd probleem.
 • Raar dat het niet zondermeer werkt. Zelf heb ik ook een zelfdetecterende switch. Eén PC met een crosslinkkabel (voorheen tussen twee PC's), en twee PC's met een straigtkabel. Nergens verloopstukjes nodig, het werkte meteen. Het klinkt misschien absurd, maar zit de voeding goed aangesloten? En zit de correcte voeding erbij? Niet perongeluk de oude hub-voeding gebruikt, met misschien een andere spanning?

  Jan de Boer
 • [quote:4fe4867c33="Henk Bakker"]Het werkt niet, in de switch handleiding staat dat de poorten multifuntioneel zijn. [/quote:4fe4867c33] Welk type betreft het?
  Dus in principe kan op elke poort elk apparaat met een willekeurige kabel (cross of gewoon) worden aangesloten? Tja, … alles bij elkaar klinkt dat best wel ingewikkeld. Ik zou eerst maar eens proberen met gewone kabels en een gewoon netwerkje met alleen 2 of 3 computers op de switch. Niet werken? Terug naar de winkel. Vervolgens de uplink uitproberen, niet werken, handleiding lezen en nog eens proberen. Niet werken/ Terug naar de winkel.
 • [quote:0e1b3c9327="Hans.Vosman"]. . . .Dus in principe kan op elke poort elk apparaat met een willekeurige kabel (cross of gewoon) worden aangesloten? Tja, … alles bij elkaar klinkt dat best wel ingewikkeld. . . [/quote:0e1b3c9327]Helemaal niet ingewikkeld! De moderne switches hebben deze eigenschap echt. Ze zijn zelfdetecterend. Zie mijn eerdere posting in deze discussie.

  Jan de Boer
 • Jan heeft gelijk. Straight of cross, het maakt niet uit wat je in erin steekt. En Jan, ik denk ook dat je gelijk had met de spanning, want ik had inderdaad de oude adapter van de hub gebruikt. Met de nieuwe werkt het wel. Bedankt!
 • Hey,

  Waarom een switch en geen hub? Het zijn maar 2 pc's die allebij op kabel willen. Een 4 poorts mini hub 10 Mbit kost z,n 10 euro en dan is ie klaar.
 • Een switch is sneller als een hub. Bij een hub worden inkomende packets gebroadcast naar alle aangesloten apparaten. Een switch weet welke apparaten aan welke poort zitten en schakelt de packets met die bestemming daar direct naar door.
 • [quote:d5b7c2149e]Een switch is sneller als een hub[/quote:d5b7c2149e]
  Nee, als je maar 2 PC's erop aansluit is een switch niet sneller

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.