Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wel netwerk geen ADSL internet met router

Anoniem
None
16 antwoorden
 • ik heb 2 pc's in een netwerk staan geconfigureerd via een router maar nu wil ik deze ook aan het internet koppelen. volgens de beschrijving moet je dan de pc's starten en kan je het ip adres van de router intoetsen om de router te configuren maar als je dat adres intypt gebeurd er niets en kan ik niet aan de instellingen komen.
  wie kan me verder helpen ?
 • geef eens wat meer info, bijv:
  soort router.
  Interne IP adressen/subnetmask
  soort netwerkkaarten
  Windows versies
  etc…..
 • [quote:b44b5efacd="thypoon"]volgens de beschrijving moet je dan de pc's starten en kan je het ip adres van de router intoetsen om de router te configuren maar als je dat adres intypt gebeurd er niets en kan ik niet aan de instellingen komen. [/quote:b44b5efacd]Inderdaad een beetje incompleet…
  Kan het ook zijn dat je het een beetje verkeerd begrepen hebt ?
  Volgens mij kun je volstaan door op beide pc's de ip-settings
  op "[i:b44b5efacd]automatisch verkrijgen[/i:b44b5efacd]" te zetten :wink:
  Ze krijgen dan automatisch (in de meeste gevallen) van de router
  de nodige adressen en instellingen.
 • Ik heb een soortgelijk probleem als hetgeen in het onderwerp staat. Ik was hier het forum een beetje aan het afsluipen en kwam deze tegen. Om voor mijn probleem een nieuwe topic te openen leek me dus niet nodig.

  Het volgende is het geval:

  Ik heb een Q-tec 790RH router die ook voor ADSL geschikt moet zijn. Ik werk thuis met een klein netwerkje van 5 PC's die geen domein hebben maar allemaal in 1 werkgroep staan. Op 4 PC's staat WXP geinstalleerd en op 1 staat W2003 Server.

  Alle PC's zijn inmiddels aangesloten op de router en deze kan ik gewoon beheren via 192.168.1.1. De PC's krijgen via de router allemaal een ip-adres. Ook kan ik vanaf de PC's mijn adsl modem pingen. Het lijkt mij dus dat het netwerkgedeelte goed zit, maar ik kan geen internetverbinding krijgen.

  Moet ik per PC nog dingen instellen (het netwerkgedeelte staat alles op automatisch)? Moet ik op de router nog iets doen (aangezien ik de ADSL modem kan zien heb ik daar mijn twijfels eigenlijk over)? Ik weet het niet.

  De handleiding is hier niet duidelijk over. Het enige dat gezegd wordt is dat je via de quick-setup gemakkelijk in kunt stellen……
 • ADSL loopt via een VPNverbinding en die zul je dus moeten configureren in je router lijkt me. Hoe dit moet zal echt wel in de handleiding staan en anders kun je eens op de site van de fabrikant kijken of daar iets staat.
 • Het zal zondermeer met een kleine instelling te maken hebben.
  Omdat je weinig details over je internetinstellingen geeft hier evenwat slagen in de lucht:

  Soms staat alles gewoon goed, maar heeft de router een duwtje nodig. Een simpele reset kan al wonderen verichten.

  Je DNS wordt het IP van je router, dus 192.168.1.1
  Je standaard gateway heeft dezelfde ip
  Je eigen PC IP kan je vastzetten. Gebruik een getal tussen de 1 en 10
  1 is je router namelijk al en die genereert vanaf 10. Kies dus voor 1 PC bijvoorbeeld 198.162.1.2. De 2e PC wordt bijv 198.162.1.3 enzovoort.
  Subnetmask is 255.255.255.0
  Als verbinding heb je nodig:Client voor Micr…., Bestands en Printerdel……,QoS pakketpl….. en InternetPr TCP/IP

  Nu de router:
  LAN
  1e IP adres 192.168.1.1
  2e IP adres 192.168.2.1
  DHCP
  StartIP 192.168.1.10
  Bij je Internet Setup kies je voor DSL/Cablemodem en zorg je voor de ISP setup je accountnaam en wachtwoord hebt ingevuld.
  Hopelijk ben je ietsje verder.
  Succes
 • [quote:922c11413a="Rukkie van Rukkum"]Moet ik per PC nog dingen instellen (het netwerkgedeelte staat alles op automatisch)? Moet ik op de router nog iets doen (aangezien ik de ADSL modem kan zien heb ik daar mijn twijfels eigenlijk over)? Ik weet het niet.

  De handleiding is hier niet duidelijk over. Het enige dat gezegd wordt is dat je via de quick-setup gemakkelijk in kunt stellen……[/quote:922c11413a] Je moet altijd wat instellen. De router weet niet je ADSL toegangcodes, dus die zul toch moeten invullen. Verder is het handig om DNS codes en zo ook in te vullen. Dan hoeft dat niet meer op de PC's.
 • Op je router zal je de inbelgegevens moeten instellen zoals dat beschreven staat voor een pc. Als het goed is zal vanaf dan je router de verbinding maken en kunnen je pc's zo het internet op, tenminste als de DHCP gegevens die je met je router verstuurt kloppen.

  Dan zou je met in een dosbox "ipconfig /all" inkunnen tikken om te controleren of de gegevens die verstuurd zijn goed zijn.

  Bij "gateway" zou het IP adres van je router moeten staan en bij "DNS" het zelfde, als je router dit ondersteund. Anders gewoon een dns server van je provider opgeven.

  Succes,

  Stofnest.
 • ik heb bij mij de belkin router met voor adsl de ptt speedtuch 501
  in de speedtuch staat de inlog gegevens van de provider en de belkin geeft alle internet aanvragen door.
  ik heb heel even +- 5 dagen geen doorverbinding gehad
  verder niks in te stellen
  internet op 10 0 0 138
  lokaal op 168 192 2 ?
 • Ok…check. Terwijl ik gisterenavond op bed lag, bedacht ik me ook ineens dat ik per PC nog een VPN moest maken……geweldig :cry:

  Maar goed, ik heb het nu tot zover voor elkaar dat ik op 1 pc verbinding kan krijgen met het internet en op de rest niet. De VPN verb. zijn op alle pc's precies hetzelfde. Ik heb een ADSL Basis pakket (als dat al belangrijk is). Volgens mij moet je ALLE ADSL abonnementen kunnen delen via een router……of niet soms??
 • [quote:5c97b99915="Rukkie van Rukkum"]Ok…check. Terwijl ik gisterenavond op bed lag, bedacht ik me ook ineens dat ik per PC nog een VPN moest maken……geweldig :cry: [/quote:5c97b99915]

  Volgens mij hoeft alleen je router een VPN op te bouwen hoor. Ik heb laatst eens een keer bij iemand ADSL aangelegd en daar hoefde ik alleen in de router de gegevens in te vullen. Alle computers gaan tenslotte via je router het internet op en dus hoeven ze niet allemaal een eigen verbinding op te bouwen.
 • En ook dat klinkt weer logisch aangezien je maar 1 ip-adres hebt en ik daarom dus alleen op het eerste in het netwerk een verbinding kan krijgen.

  Goed, dit was weer errrrug leerzaam :oops: maareeeuh, dat scriptcd-tje van mxstream….moet ik die wel op elke pc draaien….en ik kan nergens…..wag fff, terwijl ik dit typ, ben ik mijn VPN aan het bekijken om te zien hoe ik eigenlijk die instellingen op mijn router moet maken.

  Die VPN gaat natuurlijk via een PPTP prot. Dat verklaart hoe ik dat in kan stellen op mijn router….denk ik. Ga fff wat proberen.

  Als ik meer weet, kom ik terug. :-?
 • Het lijkt er niet op dat het me gaat lukken. Ik zal een overzicht geven van wat ik gedaan heb.

  Vanaf mijn huisaanlsuiting komt de ADSL modem, deze is verbonden met de router die op zijn beurt de pc's met elkaar verbindt en zorgt voor connectiemet de modem uiteraard.

  Hoe heb ik de router ingesteld;

  Allereerst heb ik gekozen voor de PPTP (aangezien deze nodig is om verbinding te kunnen maken met de modem). Mijn PPTP account is mijn ADSL username en het bijbehorende wachtwoord.

  De hostname (in de router) maakt volgens mij niet zo veel uit maar deze heb ik overgenomen voor de zekerheid van de ADSL verbinding (10.0.0.138 pc1).

  Het "Service IP adres" is volgens mij het IP-adres van de ADSL modem (10.0.0.138 dus).

  "My IP adres" is volgens mij het IP adres van de VPN (dus 10.0.0.150) en de bijbehorende subnet mask 255.255.255.0.

  Ik kan me op dit punt niet voorstellen dat ik in 1 van deze gegevens mijn (door HCCnet) toegegewezen ip-adres moet invullen, al heb ik dat wel geprobeerd.

  Er wordt verder nog wel naar een DNS adres gevraagd maar deze is destijds niet door HCCnet meegeleverd en er staat in de handleiding dat je die alleen hoeft in te vullen als deze is meegeleverd.

  HELP! Ik weet het echt niet meer.
 • Ik heb een ADSL abo bij Planet Internet, ik heb gewoon een cd gekregen. Die startte je op, voerde je je username en password in, en je had verbinding. Wij hebben 2 pc's staan, dus heb ik dat op bijde pc's gedaan.
  Na het installeren deed-ie het gewoon. :-?
 • Zelf maak ik gebruik van een Sitecom DC201 router. Instellen daarvan gaat vrij probleemloos en wordt ook vrij duidelijk (maar wel beknopt) in de handleiding uitgelegd. Ik moets kiezen voor een "Direct connection" voor mijn WAN poort, vervolgens kon ik op een pagina de ADSL instellingen kwijt. DNS zou ik zelf wel invullen, dan weet ik zeker dat de juiste informatie wordt gebruikt. Alleen als de waarden echt automatisch worden ingevuld, dan is er geen noodzaak om die DNS informatie in te vullen. Ik vermoed dat je nu de DNS adressen moet invullen op de computer zelf. Alleen op de directe verbinding worden adressen vaak automatisch ingevuld. En als mijn router weet wat ik wil gebruiken dan zorgt de DHCP functie van de router dat mijn PC('s) netjes wordt ingesteld.
 • Done, het is eindelijk gelukt. Ik was helemaal overnieuw begonnen en heb in dezelfde instellingen gebruikt zoals ik ze eerder had aangegeven. Dat waren dus wel de goeie alleen moest ik iets meer geduld hebben bij de connectie. Nu zit ik alleen met het feit dat bij internet-gaming de verbinding verbroken wordt. Als ik de idle-time op 60 min zet (=max), dan kan ik een uurtje gamen.

  Hiervoor moet je poorten openstellen in de router maar ik weet niet waar ik die poorten kan vinden en hoe ik dit precies moet invullen. Als iemand suggesties heeft dan mogen deze geventileerd worden en in de tussentijd ga ik zelf ook nog fff zoeken.

  In ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken tot zover.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.