Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Delen van bestanden via router werkt niet, internet wel ?!?

Anoniem
Dirk Bakkeren
1 antwoord
 • Ik heb drie PC's verbonden met een Edimax 6104W router. Twee PC's met Windows XP professional en een laptop met Windows XP home. Vanaf alle drie de PC's kan ik internet prima bereiken. Echter ik kan geen mappen of hele drives delen. Ik heb dit toch al vaker gedaan toen ik nog een internet deelde via een van de PC's ipv een router. Ook via een Draytek router heeft het hier gewerkt. Alle PC's hebben bestands- en printerdeling aan staan. Alle drie PC's hebben een verschillende computernaam maar dezelfde werkgroep naam n.l. THUIS.

  Het IP adres van de router is 192.168.2.1. De PC's krijgen van de router een IP adres uitgereikt lopend van 192.168.2.100 t/m 192.168.2.103 (serie kan tot .199 lopen). In de DHCP client log zie ik ook keurig alle drie PC's staan.

  Ik heb op alle PC's alle delingen al een keer ongedaan gemaakt en na rebooten deze mappen weer gedeeld. Helaas nog geen succes. Ook het delen van de printer die aan één PC hangt lukt niet. Ook dit werkt in het vrleden wel. Ik begrijp er niets meer van. Ik dacht dat ik nu alles wel geprobeerd heb, maar dat is vast niet het geval en het is vast iets lulligs wat ik over het hoofd zie.

  Al firewall heb ik Zonealarm Pro. Mogelijk dat die verkeerd is ingesteld. Wat moet je daar instellen wanneer iedere PC verbinding maakt met internet via de router (internet zone) en wat voor het trusted network?
  Wat moet ik invullen bij Internet connection sharing? Ik nu staan: this computer is not on an ICS/NAT network, om dat de andere PC's niet via deze PC op internet hoeven te komen maar via de router.
  Bij de zones heb ik staan: Name: Chello 192.168.2.0/255.255.255.0 bij Entry Type: Network, en bij Zone: Internet

  WIE KAN ME HELPEN

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.