Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

PC wil schijnbaar niet in netwerk

Anoniem
LGoosens
14 antwoorden
 • Hallo,

  ik moet nog een hub of switch (liefst tweedehands) kopen maar Maar zelfs met een cross-cable wil mijn eigen pc niet in het thuisnetwerk ondanks de aanschaf van een [u:477fef2939]werkende[/u:477fef2939] 10MB-ethernetkaart die duidelijk aangeeft met zijn LED-tjes dat hij het doet. Bij een andere PC wilde het helemaal verwijder en weer terugzetten van instellingen helpen, maar nu niet. In Netwerkomgeving verschijnen de andere pc's niet, ondanks dat ik de instellingen wel 1000 keer (oke, ik overdrijf) heb nagelopen!

  Nog netwerkexperts?

  Groeten van Snesoog Tnier Trannel <—— De ze kant op lezen! :P :-?
 • meer info meegeven anders wordt het gokken.

  Heb je dezelfde werkgroep ? Heb je cross kabel gebruikt ?
 • Als aanvulling op Bosje:
  Kan je wel pingen?
  Welke ip-adressen en subnet gebruik je?
  Heb je de Client voor MS networking geinstalleerd?
  Zit er een firewall op de pc die niet op het netwerk komt.?
 • idd, proberen te pingen etc…

  Dat je elkaar niet kunt zien via netwerk omgeving komt wel vaker voor. Gebruik de zoekfuntie van windows eens om op computers te zoeken. (je moet dan wel de GOEDE computernaam invullen)
 • :o :roll:
  Hallo,

  nou Bosje, ik heb dezelfde werkgroepnaam en ik maak gebruik van een hoge-kwaliteits-crosscable zonder breuken. Die heb ik getest.
  Nou venzent, ik kan pingen maar het lukt niet. Ik gebruik geen enkele Firewall op het moment. Ik maak over het hele netwerk gebruik van subnetmasker 255.255.255.0 en maak gebruik van de IP-adressen 192.168.0.x. En ik heb ook de MS-client geïnstalleerd.
  Hallo, De Geest van Oirlo, leuk je weer eens te zien. Nee het lukt niet om te pingen, en zoeken op computers met de juiste computernaam werkt ook al niet, heb ik al geprobeerd. Hoewel dit soort problemen vaak door stommiteiten van de gebruiker worden veroorzaakt, lijkt het erop dat het deze keer niet mijn schuld is, en ik heb bovendien toch wel vaker een netwerk (opnieuw) geconfigureerd [u:3d5a113cc8]zonder wizard[/u:3d5a113cc8].

  Iemand weet hopelijk iets? Snesoog Tnier Trannel <——— This way to read…. :P :wink:
 • Probeer eens een heel ander IP adres dan, bijv: 199.100.100.x. Ik heb ook wel vaker zo'n soort problemen gehad maar door vele malen alles opnieuw te doen lukte het meestal toch wel om het aan de praat te krijgen. Heb je het IPX protocoll geinstalleerd? Hiermee kun je (d8 ik) ook bestanden etc… overzetten van PC naar PC.
 • fixeer de snelheid van je NIC op 10Mbit
 • Het is altijd heel frusterend als een netwerk niet werkt en alles ogenschijnlijk goed is ingesteld. Heel soms is er toch nog een instelling niet okay. Heel soms is een netwerk kaart ondanks de ledjes en goede herkenning door Windows defect. Heb je nog een ander kaartje liggen?
 • Kan soms iets heel kleins zijn dat is vergeten. B.v. Configuratiescherm/Netwerk: Vinkjes plaatsen in Bestanden en printers delen. Verder kun je, al is het maar tijdelijk om de verbinding te testen, het hele gedoe met IP-adressen in de TCP/IP protocollen even omzeilen door daarnaast aan weerszijden ook NETBEUI te installeren. Als dat wel werkt, weet je dat de verbinding goed is.

  Jan de Boer
 • Hallo,

  op de pc waar ik nu zit heb ik eindelijk na zes weken kapotte hardeschijf weer Windows XP geïnstalleerd. Ik wil jullie allemaal bedanken. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar zal het doen. Nee, ik heb geen ander kaartje liggen, ik was er juist van overtuigd dat deze zou werken. O ja, een token-ring-kaart heb ik nog. Maar daarmee kan je niet in een UTP-netwerk. En Even Aan Bosje: Hoe doe ik dat? Snelheid fixeren op 10MBit?

  Dag allemaal,
  Lennart Goosens uit Diemen. 8)
 • Hallo,

  het schijnt dat niemand nog de tijd heeft gehad te reageren op mijn laatste berichtje, maar ondertussen doen zich alweer nieuwe ontwikkelingen voor op mijn netwerk(je). Eindelijk staat er weer XP op de derde pc, en als ik mijn pc met 98SE verbind met die via een crosskabel, zelfde werkgroepnaam edg, dan zegt XP: Er is een netwerkverbinding. Ik denk dat de kans dat mijn netwerkkaart kapot is kleiner wordt, of concludeerd XP dat aan de hand van het LED-tje? En nou wil de andere pc niet communiceren met XP, maar XP andersom weer wel. Het probleem breidt zich dus uit…. :-? :roll:
 • Heb je soms een firewall aan staan op 1 van je pc's? Dan werkt pingen ook niet…
 • Zou het misschien kunnen zijn dat de snelheid van gegevensoverdracht van beide netwerkkaarten op "automatische detectie" heeft gestaan? In dat geval raken de beide NIC's in een oneindige discussie wat ervoor zorgen kan dat je uiteindelijk geen reactie krijgt.
 • Nou, tja.

  Dat weet ik eigenlijk niet van die automatische detectie. Maar die firewall zal ik instellen om ping wel toe te laten! Erg belangrijk….. Maar goed. Laat het me weten als jullie nog wat weten! Sorry dat ik een tijdje niet gereageerd heb, maar de waarschuwfunctie van het forum deed het niet goed hoor, he. :P :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.