Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hub verbinden met router

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb nu mijn sweex hub verbonden met mijn sweex router, maar de computers die op de hub staan kunnen niet internetten. Wat is er aan de hand?

  Greetz,

  Barus
 • heb je de hub ook in de uplink poort gestoken?
 • In de handleiding staat dat je met een knop achterop de hub aan moet geven of het een uplinkpoort is of niet, het rare is dat er geen knop te vinden is en ik dus niet aan kan geven of ik een poort als uplink-poort gebruik of niet.
 • Het hangt een beetje van de specificaties af van de hub en router. De allernieuwsten detecteren een en ander automatisch, maar voor de wat oudere typen zul je bij een hub zonder uplink-poort tussen de router en de hub een crosslinkcable moeten gebruiken, en tussen hub en PC's "rechtuit"-kabels.

  Jan de Boer
 • precies……

  al moet ik zeggen dat vooral op de nieuwere hubs en switches altijd wel een uplink aanwezig is.
  is die er niet helpt een crosslinkcable zoals aangegeven.
 • Je hebt helemaal ging uplink port nodig op een hub/router/switch. De uplink port is een 'normale' port die gekruist is. Je kunt dus ook gewoon een cross kabel kopen en in een 'normale' port stoppen. Probleem opgelost.

  Groeten,
  Maarten
 • [quote:0503148919="marenova2"]Je hebt helemaal ging uplink port nodig op een hub/router/switch. De uplink port is een 'normale' port die gekruist is. Je kunt dus ook gewoon een cross kabel kopen en in een 'normale' port stoppen. Probleem opgelost.

  Groeten,
  Maarten[/quote:0503148919]

  Als je goed gelezen had, had je gezien dat dat boven ook al aangegeven was. beetje overbodige post dus……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.