Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Computer zichtbaar, mappen onbereikbaar

Anoniem
BartT
9 antwoorden
 • Ik heb een (deels draadloos) netwerk. Computer 1 (server) en 2 hebben geen problemen, met computer 3 (laptop, draadloos verbonden) zie ik alle computers in het netwerk, maar als ik op computer 1 klik, krijg ik de foutmelding "\\Bart is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als uw wil weten of u toegansmachtigingen hebt.
  Kan het netwerkpad niet vinden" (diezelfde mappen zijn dus wel bereikbaar voor computer 2). Ik kan van computer 3 wel de mappen van computer 2 bereiken.
  Internetten op computer 3 lukt wel, de fysieke verbinding tussen 3 en de rest van het netwerk is ook intact (pingen geeft geen probleem). In de tabellen van de router zie ik ook gewoon alle computers met IP-adres gespecificeerd staan. Wat kan hier mis zijn?
  Aanvullend: 1 en 2 hebben XP, 3 heeft ME (maar hier was voorheen nooit een probleem mee).
 • Is de pc met ME als gebruiker bekend op de xp dozen ?

  Peter
 • Ja, als ik bij "computers zoeken" een asterisk intyp krijg ik gewoon de gezochte PC te zien, compleet met naam en omschrijving. Alleen bij het klikken er op verschijnt die melding. Ook in de lijst van de router staat hij gewoon genoemd
 • BartT, je leest Krekel z'n vraag geloof ik niet.
  [quote:fa9b897e27]Is de pc met ME als gebruiker bekend op de xp dozen ?[/quote:fa9b897e27]

  Wat hij bedoeld is: Is de gebruiker waarmee je inlogd op de WinME-laptop ook bekend gemaakt op "Computer 1"? Dit is duidelijk op Computer 2 wel gebeurt, want je zegt:
  [quote:fa9b897e27]Ik kan van computer 3 wel de mappen van computer 2 bereiken.
  [/quote:fa9b897e27]

  Misschien is het verstandig om Computer 1 even opnieuw te doen, wat betreft userid/ww en rechten op de shares?? Geheel identiek aan Computer 2, waarop het wel werkt? Misschien heb je ergens een vinkje te veel/te weinig gezet, of is user niet toegevoegd als rechthebbende op de share?

  Wat je ook kan proberen, is inloggen op Computer 3, met het userid/ww van Computer 2. Dan kun je testen.

  Suc6!
 • Eeehhh… rechten op de shares? Komt me niet zo bekend voor. Op de server staat XP, daar hoef je helemaal geen wachtwoord voor in te geven, op computer 2 idem. Alleen bij de laptop staat ME, die start met een wachtwoord.
 • Probeer het volgende eens vanaf PC3:

  Ping bart

  Controleer of het ip-adres wat wordt weergegeven de juiste is.
  Het kan zijn dat er in je "hosts" file een oude verwijzing staat voor "BART"
 • Thorall,

  Als hij met zijn laptop het netwerk doorzoekt is de 1e PC gewoon te zien, dus het protocol zit wel goed…

  BartT, heb je dit al geprobeerd??[quote:e59d8122db]Wat je ook kan proberen, is inloggen op Computer 3, met het userid/ww van Computer 2. Dan kun je testen.[/quote:e59d8122db]Wachtwoord hoeft dan niet, aangezien dat op XP ook niet hoeft.

  Suc6!
 • Heb je soms verschillende gebruikers aangemaakt? Zelf heb ik een bijna identieke situatie, als ik met mijn eigen ID inlog kan ik uiteraard niet bij de mappen die door de andere gebruiker gedeeld zijn…
 • Ik heb even niet meer gereageerd, want eerlijk gezegd begrijp ik de antwoorden niet. Ik voel wel een klein beetje welke richting het gaat. Ik denk dat er ergens op de laptop (computer 3) gegevens zijn opgeslagen over netwerklokaties, die niet meer kloppen. Want als ik de computernaam van 3 verander, dan blijft de oude naam onder de werkgroep zichtbaar! (uiteraard niet meer benaderbaar). Op die manier kan natuurlijk de naam van de server ook verouderd zijn. Maar de suggesties over "shares" en "hosts" zeggen me niets, nog iemand een suggestie waar ik dit soort dingen in kan veranderen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.