Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wachtwoord netwerk

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Bij de installatie van het kabelmodem destijds is er een scherm bij het opstarten van de computer met Windows 98 opgenomen waarin een wachtwoord voor het netwerk wordt gevraagd. Nu is dit scherm wel hinderlijk maar met een 'enter' zonder invullen van een wachtwoord kan het opstarten van de computer voortgezet worden.
  Het probleem is echter dat recent bij het installeren van een router deze computer vastloopt na het wachtwoordscherm terwijl twee andere computers met Windows ME en XP wel contact maken met de router als ze opgestart worden.
  Zou het helpen om het wachtwoordscherm uit de opstartprocedure te verwijderen en zo ja hoe doe je dat ?
  Of zijn er andere mogelijkheden om de router op deze computer te laten functioneren?
 • [quote:d08c002d93="digimaat"]Bij de installatie van het kabelmodem destijds is er een scherm bij het opstarten van de computer met Windows 98 opgenomen waarin een wachtwoord voor het netwerk wordt gevraagd. Nu is dit scherm wel hinderlijk maar met een 'enter' zonder invullen van een wachtwoord kan het opstarten van de computer voortgezet worden.
  Het probleem is echter dat recent bij het installeren van een router deze computer vastloopt na het wachtwoordscherm terwijl twee andere computers met Windows ME en XP wel contact maken met de router als ze opgestart worden.
  Zou het helpen om het wachtwoordscherm uit de opstartprocedure te verwijderen en zo ja hoe doe je dat ?
  Of zijn er andere mogelijkheden om de router op deze computer te laten functioneren?[/quote:d08c002d93]

  Gewoon met ESC kan je het skippen.
  Delete vervolgens alle bestanden die eindigen op *.PWL (passwordlist van Win98) en je kan dan weer een nieuwe aanmaken. (als dat nodig is)
 • als je van je wachtwoord aanmelding af wil, kan je bij de netwerkinstellingen een client toevoegen, "windows familie aanmelden", en die dan instellen als primaire netwerkaanmelding.
 • Hmmm,

  Kleine nuanceringen/aanvullingen lijken mij hier in orde.

  [quote:e27f525b55]als je van je wachtwoord aanmelding af wil, kan je bij de netwerkinstellingen een client toevoegen, "windows familie aanmelden", en die dan instellen als primaire netwerkaanmelding.[/quote:e27f525b55]

  Leuk, maar dan zal de aanmelding van deze PC dus alleen nog maar lokaal gebeuren en zal hij volgens mij geen enkele share op het netwerk meer kunnen benaderen…

  [quote:e27f525b55]Gewoon met ESC kan je het skippen.
  Delete vervolgens alle bestanden die eindigen op *.PWL (passwordlist van Win98) en je kan dan weer een nieuwe aanmaken. (als dat nodig is)[/quote:e27f525b55]

  Begin is goed, maar het probleem is niet het feit dat hij een aanmeld-scherm krijgt. Digimaat meld dat de PC vastloopt nadat hij inlogd…

  Je kan inderdaad het aanmeld-scherm kan laten verdwijnen. SeNTiNeL0 had al een begin gemaakt.

  Inloggen met ESC -> Zoeken in c:\windows naar *.pwl -> Weggooien -> Reboot -> Username invullen [b:e27f525b55](wachtwoord leeglaten!!)[/b:e27f525b55] -> Op 'Ok' klikken.

  [b:e27f525b55] N.B. Niet op Enter drukken. Dan krijg je de volgende keer gewoon weer je aanmeld-scherm namelijk…[/b:e27f525b55]

  Waarom de PC vastloopt na het inloggen is mij nog een raadsel. Is de PC te pingen vanaf een andere PC tijdens het vastlopen? Staat de PC op DHCP ingesteld? Misschien conflicteerd hij met de router als je het zelf hebt ingevuld? Hoe lang wacht je met Ctrl+Alt+Del na vastlopen? Misschien istie nog wel bezig, maar duurt het even? Mischien heb je op deze PC drive-mappings gemaakt die niet meer te benaderen zijn?

  Suc6!
 • Ik heb 6 pc's in mijn netwerk en allemaal met "microsoft family aanmelden", werkt prima, geen probleemen en geen wachtwoord aanmelding.
 • [quote:99adf3075c]Ik heb 6 pc's in mijn netwerk en allemaal met "microsoft family aanmelden", werkt prima, geen probleemen en geen wachtwoord aanmelding.[/quote:99adf3075c]Ik mag hierbij aannemen dat alle PC's Win98/WinME hebben draaien en dat de share-veiligheid op "iedereen mag deze share benaderen" staat?

  Maar goed, dit heeft helemaal niets met het gestelde probleem te maken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.