Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet op pentium 75mhz

Anoniem
None
5 antwoorden
 • is het mogelijk om een pentium 75 mhz met 2 vrije PCI sloten als softwarematige router te gebruiken? en er óók nog op te surfen. de printer draait niet op 95 en voor kabel heb je min 133mhz nodig volgens essent. iemand ervaring?
 • Het is inderdaad wel mogelijk, maar ervaring leert dat als je dit volledig met windows voor elkaar wilt krijgen dat je dan een ontiegelijk traag netwerk krijgt. Het is met windows waarschijnlijk beter om router software te downloaden van bijvoorbeeld www.download.com
  Als je van prutsen houd zou ik een Linux distro installeren en even lekker "kloten". Dit is stukken stabieler dan windows 98 (wat waarschijnlijk de beste windows is die op die pc zal draaien), maar lang niet zo gebruiksvriendelijk.
 • ik wou eigenlijk winroute gebruiken. C!T had daar een goede recentie over. maar kan dat wel op 75mhz?
 • Gevonden op website van winroute-fabrikant (www.winroute.com):[quote:ee1c9c03c9]System requirements
  To install and run WinRoute Pro 4.2 we recommend at least:
   Pentium class PC (single or dual processor)
   Windows 98/ME/NT4.0/2000/XP
   32 MB memory
   10 MB of free disk space
   At least 2 interfaces available. These may include: Ethernet, RAS, TokenRing, DirecPC[/quote:ee1c9c03c9]Browsen is misschien wel mogelijk als extra, maar dus zonder printer, en mét 64 MB intern en IE 4 (liefst zelfs IE 3/Opera 5??)

  Suc6!

  P.S. Die systeem-eisen van ISP's zijn mijns inziens ab-so-lute bullshit, aangezien een Freesco-router op een 386 zonder HDD ook prima werkt!! Die zijn alleen maar bedoeld als een minimale eis om met een redelijk browser uit de voeten te kunnen??
 • [quote:e630e8abaf="Anakin"]P.S. Die systeem-eisen van ISP's zijn mijns inziens ab-so-lute bullshit, aangezien een Freesco-router op een 386 zonder HDD ook prima werkt!! [/quote:e630e8abaf] Voor Freesco is weinig nodig. Voor Windows ligt het wat anders. Ik denk dat een P75 prima bruikbaar is zolang die maar voldoende geheugen heeft. Vaak kun je nog iets winnen door het systeem op 100MHz te laten draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.