Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Op mijn netwerk valt 1 pc buiten de boot...rarara?!

Anoniem
Rukkie van Rukkum
9 antwoorden
 • Ik heb een netwerk dat bestaat uit 5 pc's. Op alle machines is XP geïnstalleerd en allen staan in verbinding met een 100 Mb hub. Alle pc's staan in 1 werkgroep maar 1 pc vertikt het om in de lijst te gaan staan.

  Als ik met die ene machine de andere ping, krijg ik netjes een respons (mogekeerd trouwens ook). ECHTER, als ik een mapping wil maken via de verkenner zegt ie, "Doe het zelf maar"! Ik heb geprobeerd een statisch IP-adres te gebruiken, de snelheid zowel op automatisch als op 100 Mb full-duplex geprobeerd, additionele netwerkonderdelen te installeren (Netbios etc..TCP/IP is trouwens gewoon geïnstalleerd), Netware e.d. Maar ik krijg hem NIET op mijn netwerk. Een mapping maken in de verkenner op IP-adres lukt ook niet en op alle andere machines zijn er gedeelde bronnen (c-schijf bv.). Het enige wat me nog bezighoudt is het feit dat de machine die er niet op wil, geen pentium mobo maar een AMD Athlon is…..in hoeverre dat iets uitmaakt weet ik niet, want andere AMD's kunnen wel gewoon op mijn netwerk komen (in het verleden gedaan).

  Wie heeft voor mij het antwoord der antwoorden…..oftewel HELP! :cry:
 • Als pingen lukt ,dan moet het verder goed te doen zijn. Wat nog weleens wil helpen is op die onwillige pc alles even weghalen in netwerkomgeving. Echt alles, tcp/ip, client voor microsoft bestanden, printers en bestanden delen, en de netrwerkkaart. Daarna de computer opnieuw opstarten en alles opnieuw instellen.
 • Ik had al zoiets geprobeerd maar niet ALLES weg gehaald. Ik zal er eens naar kijken. Tx.
 • En die 100 mb full duplex eens op 10 zetten?
 • En haal ook vooral alle niet benodigde protocollen weg.
  IPX/SPX niet nodig ? weg
  NetBEUI niet nodig ? weg
 • Nee, dat weet ik….maar op gegeven ogenblik ga je proberen om alle beschikbare protocollen te installeren zodat ze met een andere taal kunnen communiceren.Toen dat (uiteraard) niet lukte heb ik ze er meteen vanaf gehaald. Maar eerlijk gezegd moet ik de andere opties (eerder genoemd) nog proberen, want de afgelopen dagen ben ik druk geweest met andere dingen (dom he…. :wink: )
 • Blond?????
 • En 2 hersencellen…enniewee, ik heb ALLE netwerkprotocollen verwijderd en opnieuw geinstalleerd, de snelheid aangepast naar 10 Mb (en andere opties). Geen resultaat! Ook nog 2 van de 5 pc's opnieuw opgebracht in een werkgroep (ik heb netwerk zonder domein)…geen resultaat. Een ping opdracht levert nog steeds netjes een IP-adres op maar een mapping in de explorer is niet mogelijk….iemand nog suggesties?
 • [quote:d9c0ebc5e6="Rukkie van Rukkum"]En 2 hersencellen…enniewee, ik heb ALLE netwerkprotocollen verwijderd en opnieuw geinstalleerd, de snelheid aangepast naar 10 Mb (en andere opties). Geen resultaat! Ook nog 2 van de 5 pc's opnieuw opgebracht in een werkgroep (ik heb netwerk zonder domein)…geen resultaat. Een ping opdracht levert nog steeds netjes een IP-adres op maar een mapping in de explorer is niet mogelijk….iemand nog suggesties?[/quote:d9c0ebc5e6]

  Je had ook de NIC eruit moeten gooien. Heeft deze wel de juiste driver ?
  Probeer deze gekke PC aan te sluiten met een andere UTP kabel, misschien heeft die ene wel een kankje of zit hij niet 100 percent goed aangerukt. Is deze kabel niet per ongeluk een cross kabel ? Stop de UTP kabel in een andere poort, misschien is die wel brak.
  Weet het, het is best veel werk (incl de reboots)
  Succes

  Welke NIC zit in de rare PC, ik heb ik ooit eens gelezen dat een Realtek8139 van de C-release moet zijn voor ie het doet onder XP

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.