Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hoe sluit je netwerk aan!!!!

Anoniem
Ger_T
18 antwoorden
 • Ik heb twee computers staan, eentje in mijn kamer en de tweede op de zolder. Ik wil een draadloze netwerk, dus kan ik een [i:822415f6d5][b:822415f6d5]BlueStick Bluetooth Kit 2 stuks 1mbit USB [/b:822415f6d5][/i:822415f6d5] kopen of kan dat niet. :)


  [b:822415f6d5]Wie kan mij een beetje helpuh!!! :wink: [/b:822415f6d5]
 • Gewoon even rondkijken. Bluetooth lijkt me erg langzaam. Ik zou zelf, als het budget dat toelaat, kiezen voor een Wifi netwerkje. Bluetooth lijkt me overigens ook niet echt goedkoop. Met Wifi heb je afhankelijk van je budget 11Mbit/s, 22Mbit/s of 55Mbit/s. Is er een speciale reden dat je Bluetooth wilt hebben? Of dat je geen draad kan trekken?
 • Ook handig om te weten is wat je precies wilt met je netwerk. Wil je bijvoorbeeld internet delen? Wil je bestanden uitwisselen? Wil je via je netwerk gamen? Nou ja, noem maar op.
 • Ik wil internet en printer delen en gamen, maar geen kabelnetwerk, dan moet ik minimaal 20m kabel hebben. :wink:
 • [quote:2830182735="Tolgay"]Ik wil internet en printer delen en gamen, maar geen kabelnetwerk, dan moet ik minimaal 20m kabel hebben. :wink:[/quote:2830182735] Dan zou ik geen bluetooth kiezen. Op zich is er al recentelijk een discussie geweest over snelheid. Misschien dat dat topic nog snel terug te vinden is.
  Dat van die 20 meter kabel kan best kloppen, hoewel ik dat zelf niet het grote nadeel vind. Het voordeel is wel dat de kosten het laagst zijn en de resulterende snelheid het hoogst. In principe is 100 Mbit/s mogelijk. Een nadeel is dat de kabel gelegd moet worden. Dus ja, naar mijn zolder heb ik nog geen vaste netwerkverbinding. Ik heb de telefoon en radio/TV voorrang gegeven. Het probleem met lange bochtige buizen in een huis is dat er heel moeilijk leidingen door te trekken zijn. Misschien dat er ook vuil in de leidingen zit, of kleine obstakels van de buizen zelf. Dus gekozen voor dunne kabels en de netwerkkabel vond ik te dik en te stug … ofwel dat durfde ik niet aan. Als de draad breekt, dan heb ik helemaal geen buis meer beschikbaar. In ieder geval lastig. Het meest eenvoudige voor mij is een verbinding via het trapgat aan te leggen.

  Gaat internet bij je via een analoog modem? Of ADSL? Of kabel?
 • Mijn internet gaat via kabel: 256kbs downstream - 64kbs upstream.
 • [quote:2531f12e88="Tolgay"]Mijn internet gaat via kabel: 256kbs downstream - 64kbs upstream.[/quote:2531f12e88] Eventueel uitkijken naar een router (voor internet) met 10/100 switch en Wifi functie. Dan heb je op zich nog een kaartje nodig voor de computer boven. Meest eenvoudig is USB maar bedenk wel dat de snelheid dan automatisch beperkt wordt tot 12 Mbit/s. Misschien dat er al USB 2.0 adapters bestaan? Feitelijk bepaald het beschikbare budget de oplossing. Succes!
 • Wordt dat niet een beetje te duur!!! :(
 • Wat is duur? Wat is je budget? Bluetooth lijkt me voor de geplande toepassingen niet de juiste oplossing. De bandbreedte lijkt me heel erg krap. Maarre, het staat je vrij dat te proberen.
  De gewone netwerkkabel is en blijft de goedkoopste en veiligste oplossing. Bluetooth lijkt iets tussen de 80 en de 100 euro te kosten. De Wifi oplossing is duurder pakweg 200 euro en meer. Wifi mag je alleen niet vergelijken met Bluetooth.
 • En als ik 2 netwerkkaarten ga kopen + min 20m kabel lukt toch ook.
 • Ja, dat gaat ook werken. De kabel zou zelfs 100 meter lang mogen zijn. De computers wel aarden … Wacht overigens nog even af, misschien dat anderen nog reageren op deze topic.
 • Oke bedankt!!! :D
 • Oja Ik heb rond gekeken op internet en ik zag een gamers-kit:
  2 PCI netwerkkaarten + 1x 8m cross kabel.

  Dit is de info:[i:6434be28a7][b:6434be28a7]Met de gamers-kit kunt u eenvoudig en snel meerdere pc's in huis of op de zaak met elkaar verbinden. Dit LAN product is ideaal als u met meerdere gebruikers gegevens op vaste schijven wilt gebruiken, of randapparatuur wilt delen. Als u met deze gamers-kit uw pc's aan elkaar verbonden heeft kunt u zonder problemen bestanden van de ene computer naar de andere versturen. Natuurlijk ontstaat nu ook de mogelijkheid om multiplayer games met of tegen elkaar spelen.[/b:6434be28a7][/i:6434be28a7]

  Maar er staat helemaal niets over internet delen, of kan dat ook niet!!, ik hoop van wel :o
 • [quote:d5940f2ddd="Tolgay"]Maar er staat helemaal niets over internet delen, of kan dat ook niet!!, ik hoop van wel :o[/quote:d5940f2ddd] Een netwerkkaart setje die TCP/IP aan kan, is ook geschikt voor internet delen. Ik neem aan dat het een 10/100 setje is? I.h.a. werken de kaartjes probleemloos in de computer.
 • Het is een 10-100mbs netwerkkaart, maar ik zie nergens staan dat die TCP/IP ondersteunt. :(
 • [quote:33740244a4="Tolgay"]Het is een 10-100mbs netwerkkaart, maar ik zie nergens staan dat die TCP/IP ondersteunt. :([/quote:33740244a4] Welke gamers kit heb je op het oog? Ik kan me haast niet voorstellen dat er nu nog netwerkkaarten worden verkocht die geen TCP/IP ondersteunen. Maarre, dat is wel uit te zoeken.
 • Hoi!
  Ik zou in ieder geval geen Bluetooth nemen als ik jou was. Wat ik hier miste in deze thread is het bereik, dat is namelijk heel beperkt, denk aan max 3 meter. Dat ligt een beetje aan het apparaat…
  Er is geloof ik niet gesproken over te te-overbruggen afstand, maar de hint van 10 (of was het 20?) meter kabel, tsja!
  Draadloos (Wifi) is voor internet een goede optie, als je weet dat:
  1. Afstand is groter, dus afluisteren is mogelijk,
  2. Snelheid is inderdaad max 11Mbit/s, dit is meer dan voldoende voor de snelste internetverbinding. Alleen lokaal netwerken kan sneller via een kabel.
  3. ALs er tussen je kamer en de zolder een betonnen vloer met betonijzer zit heb je mogelijk een probleem; alleen een kabel blijft dan over…
  Succes!
 • Hoi

  Ik heb zelf een router en kan gewoon internet delen, hardeschijven, printer en netwerk gamen. Het irritante is dat ik niet online kan gamen. Ik moet uitzoeken hoe dat moet :cry: . Weet iemand dat hier? Ik heb zelf een router met kabels.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.