Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Andere PC overnemen in Netwerk

Anoniem
Sellis
15 antwoorden
 • Wie weet een oplossing voor het volgende probleempje ?

  Ik heb een Netwerk met diverse PC's allen draaiend onder XP professional. Nu wil ik vanaf mijn eigen werkplek soms instellingen etc. veranderen op een andere PC. Er moet volgens mij een manier zijn om de andere PC als het ware "over tenemen" en er op te werken als dat je er achter zat…

  Wie kan me uitleggen hoe dat moet ?

  Dan is mijn volgende vraag…;

  Dit netwerk hangt met een ADSL modem aan het internet. Hoe kan ik ditzelfde (overnemen) evt. vanuit huis doen ? Thuis heb ik een Chello verbinding.

  Graag tips.

  Alvast hartelijk dank,

  Vr. groeten, Theo
 • ja, dat zou ik ook wel is willen weten :) Wie o wie weet ut antwoord ?
 • Dat kan met PCAnywhere (Gebruikersvriendelijk) en VNC (gratis).
  Of met Netmeeting (zit standaard in windows 9x)
  In windows XP heet dat Extern bureaublad overnemen.

  PCAnywhere: http://www.symantec.com/pcanywhere/
  VNC: http://www.uk.research.att.com/vnc/
 • Als je met XP Pro werkt kan dat heel gemakkelijk.
  Op de pc's die overgenomen moeten kunnen worden moet je dat eerst activeren. Dat gaat als volgt:
  * [i:b31f66bbb4]configuratiescherm [/i:b31f66bbb4]- [i:b31f66bbb4]systeem [/i:b31f66bbb4]- tabblad [i:b31f66bbb4]verbindingen van buitenaf [/i:b31f66bbb4]en zet een vinkje bij [i:b31f66bbb4]Externe computers mogen verbinding met deze computer maken [/i:b31f66bbb4]

  Op de pc vanwaar je de anderen wilt overnemen ga je via [i:b31f66bbb4]Programma's [/i:b31f66bbb4]- [i:b31f66bbb4]bureau-accessoires [/i:b31f66bbb4]- [i:b31f66bbb4]communicatie [/i:b31f66bbb4]- naar [i:b31f66bbb4]verbinden met extern bureaublad[/i:b31f66bbb4]. Geef hier de naam of het IP adres van de desbetreffende pc in en voila!

  Vanuit huis kan dat ook op 2 manieren:

  - dezelfde als hierboven genoemd maar dan neem je het ip adres van je internetverbinding. Op de router moet dan poort 3389 open staan en verwijzen naar de desbetreffende pc die je wilt overnemen. Als dit bij meerdere pc's moet kan je in het register het poortnummer aanpassen en zo elke pc op z'n eigen poortnummer overnemen
  - VPN: XPPro kan als VPN server dienen. Deze optie is beter omdat er dan meteen een beveiliging is. Hiervoor moet poort 1723 (TCP) in ieder geval open staan.

  Voor meer info over beide onderwerpen en hoe je het in moet stellen (stap voor stap) kijk eens in de Internet Tips & Trucs van mei (nr. 3). Daar staat alles helemaal beschreven.

  Suc6
 • Hartelijk allen, maar vooral Sellis !
  Hier kan ik zeker wat mee. Ik ga het de komende week uitproberen en laat nog even weten of het gelukt is.

  Alvast bedankt !

  Vr. groeten, Theo
 • Nou, het hier binnen het netwerk overnemen van het bureaublad lukt prima ! Dank !!

  Maar nu; hoe krijg ik dit dan vanaf buiten voorelkaar ? Nogmaals we hangen hier met een ADSL modem aan het internet: een Speedtouch 510i.

  Hoe stel ik dit ding dan in zodat ik er vanaf huis bij kan ??

  Alvast bedankt maar weer.

  Vr. groeten, Theo
 • Ik ken je router niet, maar je moet in de router (NAT) aangeven dat poort 3389 doorgezet moet worden naar het IP nummer van de pc die overgenomen moet worden. Bij mijn router heet dat port redirection en dat komt er op neer dat er een regel opgenomen wordt in de trant van:
  tcp aanvraag op poort 3398 moet doorgegeven worden naar poort 3389 van IP nr. 192.168.1.1 (dit laatste nummer is dan je eigen ip nummer natuurlijk).

  Suc6
 • [quote:d74464ed8a="jubaband"]Nou, het hier binnen het netwerk overnemen van het bureaublad lukt prima ! Dank !!

  Maar nu; hoe krijg ik dit dan vanaf buiten voorelkaar ? Nogmaals we hangen hier met een ADSL modem aan het internet: een Speedtouch 510i.

  Hoe stel ik dit ding dan in zodat ik er vanaf huis bij kan ??

  Alvast bedankt maar weer.

  Vr. groeten, Theo[/quote:d74464ed8a]
  Het volgende is niet lullig bedoeld, maar ik heb het vermoeden dat je kennis van netwerken, tcp/ip en beveiliging niet zo grrot is. Wees zeer voorzichtig met het open zetten van poorten vanaf het internet, voor je het weet kan niet alleen jij, maar ook anderen vanaf internet de boel overnemen. Zolang je binnen je LAN blijft in er niks aan de hand, maar zodra je via of vanaf het internet gaat werken zou ik er zeker iemand bij halen die verstand van zaken heeft.
 • Vandaar dat ik eerder al aangaf dat VPN ook een optie is (ook in XP!). Het blad Internet tips en trucs van de maand mei (nr. 3) geeft daar een heel aardige uitleg met een stap voor stap methode voor. Wellicht een idee om aan de hand daarvan zo'n veilige verbinding op te zetten.

  Suc6
 • Nog een goed programma is Remotely Anywhere, volledig webbased en heelveel features en een 128Bit encrypted verbinding.

  Denk er wel als jij pc's gaat overnemen dat je met de privacy te maken krijgt. Je zou bv zo mee kunnen zonder dat de ander het door heeft.

  Kies dus altijd een programma waarin de gebruiker toestemming moet geven, eventueel kan je dan instellen dat je na 60 seconden zoiezo toegang krijgt. 8)
 • PCAnywhere (zet poort 4000 open geloof ik) en poort 3389 zijn erg hack gevoelig, dus voordat je dit soort dingen gaat doen (openzetten van poort 3389), weet dan zeker dat je beveiligd bent….
 • :oops: Ik ben inderdaad geen expert op het gebied van netwerken en ben dan ook op zoek naar een veilige manier om dit te doen. Ik ben dan ook erg blij met, en niet beledigd of zo door de antwoorden.
  Ik ga me denk ik maar verdiepen in het programma VPN of soortgelijk en meld me binnenkort wel weer eens.

  (Overigens geen expert, maar ik leer wel snel dingen als ik maar de tijd heb om me er in te verdiepen… :wink: )

  Iedereen heel erg bedankt voor de goede tips en waarschuwingen.

  Vr. groeten, Theo
 • Nogmaals neem die Tips en Trucs er eens bij. Zeker weten dat je er wat aan hebt.

  Suc6
 • er zijn ook van die routers in de handel waarmee je een vpn kan opbouwen, die zijn niet zo heel erg duur, hier zit dan meestal ook een firewall op.

  Als je dan eenmaal een vpn verbinding hebt zit al op het interne netwerk & kan je direct de pc's overnemen. Zelf maken we gebruik van VNC en de Externe verbinding van XP.

  Voor VNC is de tool "vncon" heel makkelijk (ff intikken op download.com), hiermee kan je een lijst maken van de pc's in het netwerk en een beschijving erbij zetten. Dan is het alleen nogmaar een kwestie van dubbelklikken en je ziet de pc (kan ook meerdere pc's teglijk zien). Overnemen is dan nog maar 1 muisklik weg.

  Groeten,

  Stofnest.
 • Hoe kom ik nog aan dat nummer van Internet Tips & Trucs van mei 2002?

  Dirk Bakkeren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.