Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Gamen via een router!! :(

Anoniem
mafketel2478
9 antwoorden
 • Ik heb thuis 3 computers staan. Die staan allemaal aangesloten op een SVEC router. Ik hoefde nix in te stellen. Geen programmatjes geinstalleerd ofzo, maar kon wel op alle computer internetten en netwerken. Maar ik wilde dan laatst een spelletje op het internet spelen, nou dat lukte dus niet. :( Ik heb al meerder topics gelezen over poort mapping, maar snap er de ballen van :-? Ik heb winroute al geprobeerd en de gaming poort open te zetten maar het werkt nog steeds niet :cry: Alledrie computers draaien op XP en heb Chello internet.

  Kan misschien iemand mij een beetje stap voor stap helpen? :lol:
 • CoolKid,

  Als je een router met NAT gebruikt, dan hoef je nooit en te nimmer Winroute te installeren om een spelletje op het internet te spelen.

  Maar ik denk dat je een spel wilde hosten? Dan moet je inderdaad port-forwarding instellen.

  Aangezien er op de website van svec bij geen van de 3 routers (je had geen model opgegeven) een handleiding beschikbaar is, kan ik hem ook niet lezen voor je… :wink:

  Suc6!
 • Ik heb de SVEC FD2161-A. Ik kan niet alleen een game hosten, maar ik kan niet eens een game online spelen. Ik heb daar zelf ook al naar gezocht. Maar ik heb zelf ook geen handleiding meer :oops: Weet iemand hoe deze router werkt??
 • IS het niet gewoon je eigen firewall??

  Timo
 • Nee dat kan niet, omdat ik geen firewall heb aanstaan. De router voorziet al van een firewall.
 • Zal best dat je router al een firewall heeft (heb ik ook namelijk), maar dat wil niet zeggen dat je optimaal beveiligd bent. Het is dan ook raadzaam een softwarematige erbij te installeren. Wil je hieraan geen geld uitgeven dan is Zonealarm een goed, check: www.zonelabs.com
 • Dan denk ik dat een poort op je router is geblokeerd. Om te openen zie handleiding (heb je niet) of misschien heeft iemand dezelfde en weet het.

  Timo
 • Je kan de router via je browser benaderen door te surfen naar het ip-adres van de router.
  http:\\ip-adres\
 • Ik heb mijn router nu de poorten laten openen. Ik kan nu alleen gamen op 1 van de computers op het netwerk. Ik kan geen andere poorten openen. Ik kan ook alleen maar 1 ip DMZ instellen. Maar hoe moet ik het nou regelen voor de andere computers?

  Ik wilde ook een ftp server opzetten op poort 21. Ik heb gewoon op dezelfde manier gedaan als het open zetten van de game poorten, maar niemand kan op mijn server komen. Ze krijgen heel de tijd timed out of connection lost. Wat is het probleem, ik heb ook al verschillende poorten geprobeerd zoals 61234 :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.