Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkverbinding maken met Norton Ghost 2002

Anoniem
B@s85
1 antwoord
 • [i:0b806e5b9e]Deze thread heb ik verhuisd van OS Windows naar hier…[/i:0b806e5b9e]
  [b:0b806e5b9e]Ultra:[/b:0b806e5b9e]
  Ik wil op mijn systeem (W2K) een bootfloppy maken om met Norton Ghost 2002 via een LAN images te maken. Dat kan met de bootwizard van Ghost. Ghost kiest voor een PC-DOS boot.
  Als ik dan met die bootflop opstart krijg ik de mededeling: NTLDR is missing. Zo kom ik niet veel verder. Hoe kan ik toch opstarten met een bootflop?

  [b:0b806e5b9e]Marliesje:[/b:0b806e5b9e]
  Waarschijnlijk, omdat die c-schijf van jou ntfs is werkt het denk ik niet. En als je nu eerst een bootable win98disk erin stopt, dan een diskette om op het netwerk te komen en een diskette met ghost. Dan ben er er in principe ook. Wel wat omslachtig, maar werkt wel.

  [b:0b806e5b9e]Ultra:[/b:0b806e5b9e]
  Bedankt voor je tip. Ik denk niet dat er al ntfs-partities gezien worden als het hoofdstuk NTDLR nog niet klaar is. Bovendien zitten er ook FAT32 partities op dezelfde computer. En Norton Ghost 2002 hoort met W2K te kunnen werken en ook met NTSF. (En op andere computers hier gaat dat ook OK. )Het probleem ligt ergens anders IMHO, ik weet alleen nog niet waar.

  Ik heb je suggestie over die W98 bootflop wel geprobeerd. Opstarten gaat inderdaad goed. (Waarom bij PCDOS dan niet?)
  Dan een netwerkverbinding maken, met een andere floppy. En daar struikel ik over het volgende:

  Norton plaatst netgegevens op die floppy. Na het starten van PCdos moet die netwerkverbinding automatisch gelegd worden. Dit gaat via het bestandje NETBIND.COM.
  Verschil is dat ik nu met een W98 bootflop opgestart heb, en niet met PCdos
  Als ik NETBIND.COM handmatig start krijg ik een melding dat PROTMAN niet geopend kan worden. PROTMAN.EXE staat in dezelfde directory op dezelfde flop. Als je PROTMAN.EXE handmatig opend krijg je de melding: [i:0b806e5b9e]Protocol Manger not found[/i:0b806e5b9e] Iets klopt er dus niet, maar wat???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.