Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

help: ADSL op windows 98 computer

Anoniem
Anakin
2 antwoorden
 • hoi,

  probleem: ik probeer ADSL van Zonnet te installeren op een windows 98 computer (van mijn huisgenoot). Er wordt gebruik gemaakt van een E-tech ADSL Multi PC modem en een Sitecom netwerkkaartje (beide helemaal nieuw).

  Op mijn computer is het al gelukt om ADSL aan de praat te krijgen, deze computer maakt gebruik van windows xp prof en hetzelfde type netwerkkaartje.

  Als ik bij wijze van test om te kijken of een en ander ook werkt op de win98 pc gewoon de netwerkkabel uit de XP-pc in de win98-pc geplugged en daarna precies de handleiding gevolgt. Netwerkkaart is goed geinstalleerd in windows (in elk geval geen problemen in apparaatbeheer) en heb alle netwerkonderdelen geinstalleerd. In"winipcfg" krijgt de computer een ip dat begint met 169 (geen ip adres ontvangen, volgens de handleiding. Als je dan klikt op vernieuwen, krijg je na 60 seconden een foutmelding. Volgens de handleiding moet het probleem dan aan de kabel liggen (maar dat is dezelfde als waarmee ik op de xp computer wel ADSL aan de gang krijg). Ik heb de helpdesks van zonnet en e-tech gebelt, beide weten geen oplossing voor dit probleem. Ook heb ik windows 98 (de eerste versie, niet SE) opnieuw geinstalleerd, zonder resultaat.

  Graag uw advies / hulp,

  Bij voorbaat hartelijk dank!

  Groet Ischa Stranders
 • Weet je echt zeker dat je dezelfde kabel gebruikt en geen crosscable: deze lijken namelijk erg veel op elkaar!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.