Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleemrouter met modem, geen internet!

Rukkie van Rukkum
8 antwoorden
  • Ik wordt helemaal depressief van het volgende probleem!

    Ik heb een Q-TEC 584AA ADSL Modem & 4 port router gekocht om ongestoord tussen de verschillende PC's te kunnen communiceren en onafhankelijk van elkaar te kunnen internetten. (advies op mijn vorige vraag ter harte genomen.)

    Ik heb de volgende apparatuur: 2x PC met WINXP, beide met Ethernetkaart
    1x Laptop met WINXP pro met Ethernetkaart
    1x PC met WIN98se met Ethernetkaart

    Ik heb ADSL-lite via Wanadoo.

    Om te beginnen heb ik eerst de twee XP PC's via de router aan elkaar verbonden en dat lukte, echter ik krijg geen verbinding met mijn SP via de router, wat ik ook probeer. Hij geeft wel aan dat er ADSL verbinding is, de twee PC's zien elkaar, Pingen lukt maar geen verbinding met internet naar mijn SP, wat doe ik fout?

    Ik kan begrijp redelijk wat van computers, maar maak het niet te moeilijk voor als je antwoord! :oops:

    Alvast bedankt.
  • Welk ip nummer krijg je van je router? Dat kun je in XP zien door START - UITVOEREN - CMD (intypen) - IPCONFIG /ALL (intypen) (win98: START - UITVOEREN - COMMAND (intypen) WINIPCFG (intypen))

    Als je router namelijk geen IP adressen uitdeelt zou dat het wel eens kunnen wezen. Je geeft aan dat je de andere pc wel ziet. Misschien gebruik je vaste IP adressen op je pc's?? Zitten deze misschien in een andere range?? Krijg je wel een gateway of moet je die nog instellen?

    Meestal is het zo dat een router een DHCP server heeft om IP nummers uit te delen. Dan krijg je vanzelf de gateway (= IP nummer van de router) mee. Als je handmatig IP adressen ingevuld hebt moet je in dezelfde range zitten (dus router is bijv. 192.168.1.1, dan moeten de pc ook 192.168.1.X krijgen)

    Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is. Moest wat haastig antwoorden. Ala je er niet uit komt laat het dan nog even weten.

    Suc6
  • De router is nu je verbinding met je SP, en niet meer je computer! Je moet dus in je router (zie handleiding) alle gegevens van je SP invullen (bijv. computernaam, evt. gebruikersnaam en/of wachtwoord: kijk bij de oude instellingen van je computer die eerst op je modem was aangesloten).

    Suc6!
    Martin
  • Als je zeker een verbinding hebt met je ISP kan je eens proberen of je in Dos/ command prompt te pingen naar www.computertotaal.nl dan krijg als het goed is een respons van dit adres: 62.250.20.124 mocht je dit niet kunnen maar je kunnen wel ping naar 62.250.20.124 heb je DNS problemen, kijk dan eens of je DNS servers hebt ingesteld.
  • Omdat ik zelf ook zo'n router heb gekocht en mijn netwerkje ook geen contact kon maken met het internet….ben ik een beetje gaan struinen in dit forum. Ik dacht ook dat ik alles had ingevuld (ipadres van SP, eigen ipadres, username, wachtwoord etc…). Toen ik de vraag tegenkwam voor een hostname, dacht ik eerst bij mezelf; Daar vullen we lekker ADSL of Mxstream in. Toen dat nog niet lukte ben ik er even mee gestopt, omdat ik er even van baalde.

    Toen ik de pc weer op de oude manier aansloot ben ik eens gaan kijken en kwam erachter dat ik bij hostname 10.0.0.138 pc1 in had moeten vullen (althans dat denk ik nu).

    Aangezien hier al langere tijd geen antwoord op is gekomen, ben ik toch wel nieuwsgierig of het probleem is opgelost (dat denk ik wel) en hoe?

    Ik moet mijn oplossing vanavond nog testen.
  • Ik ga het morgen proberen, dus laat het je direct weten.

    Marc
  • Ik ben nu inmiddels zo ver dat ik een verbinding heb. De hostname moet je adsl modem zijn, serve IP is dan het IP-adres van die modem en bij "My IP-adres" vul je je VPN (10.0.0.150) in. Op die manier kreeg ik hem wel aan de praat en ook over alle andere pc's….MAAR!

    Als ik een nachtje alles laat draaien (of uit zet), en ik wil dan nog internetten, dan mag ik helemaal overnieuw beginnen. Mijn verbinding is dan namelijk weg. Ondanks dat ik de Connection Idle op 0 heb staan.

    Nou jij weer…..!?
  • Voor een permanente verbinding moet je em op -1 zetten, dan maakt ie weer automatisch verbinding, mocht het wegvallen :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.