Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk met XP en 2000

Anoniem
kobusbeljaars
5 antwoorden
  • Hey Mensen,

    Ik heb thuis een LAN netwerk met drie computers, 2 met XP en 1 met 2000. De computer met 2000 krijg ik niet werkende in het netwerk. We hebben adsl, en de computers zijn dmv een hub met elkaar aangesloten. Heeft iemand een oplossing?

    Thanks, Kobus
  • Leg eerst eens uit hoe je netwerk eruit ziet, welke ipadressen gebruik je, welke pc heeft direct internet aansluiting of gaat het via een router, wat heb je al geprobeerd en wat werkt er niet….
  • Ik heb op mijn computer met xp een usb modem met adsl, de hoofdcomputer. De andere computer met xp draait hier ook op, alles is verbonden met een hub. De 3e computer doet het niet, geen internet, geen netwerk. Ik heb de wizard al geprobeerd, maar ik weet niet of ik ook aan het IP adres en subnetmasker moet gaan sleutelen. Het ip van mijn comp is: 192.168.0.1 en het subnetmasker: 255.255.255.0
  • Zitten de andere pc's in dezelfde range? En ook allemaal in dezelfde werkgroep? Dit zijn minimale voorwaarden voor het werken van je netwerk!
  • Je hebt ogenschijnlijk je internet op de hoofd-pc wel goed gedeeld, aangezien je een ip-adres hebt van 192.168.0.1. Maar kijk wel uit dat je je ADSL verbinding (VPN) deelt en niet de netwerkaart waar ie op binnenkomt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.