Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Tijdelijk extra pc op al werkend netwerk

Anoniem
sdk
4 antwoorden
  • Ik heb al een werkend netwerk tussen een win xp en een win 98 pc. (LAN, via router). Omdat mijn oude pc langzaam is zou iemand een pc meenemen. Ik heb no gaansluitingen over op mijn router. Hoe kan ik deze pc toevoegen aan het netwerk zonder de hele netwerk wiszard te hoeven doen en daarmee het risico dat het netwerk niet meer werkt?
  • Valt wel mee, denk ik met die wizard, volgens mij verander je daarmee niets op de bestaande configuratie, maar het kan ook handmatig. Kijk gewoon even bij de andere PC's hoe het daar is gedaan bij de netwerkeigenschappen TCP/IP van de netwerkkaart. Bij IP-adres kan een puntje staan bij "Automatisch een IP-adres verkrijgen", of bij "Een IP-adres opgeven". In het eerste geval doe je dat op die tijdelijke PC precies zo, in het tweede gval neem je het volgende adres uit de reeks. Vaak worden de adressen gebruikt als 192.168.0.1, 192.168.0.2, 192.168.0.3. Een vierde PC zou dan 192.168.0.4 worden. De rest van de instellingen in de verschillende menu's neem je gewoon over, zoals netwerknaam etc. Alleen moet bij identificatie even een eigen naam worden gekozen.

    Jan de Boer
  • Het is een windows xp computer, heeft hij dan meteen toegang tot het netwerk met de gedeelde schijven (niet dat dit een vereiste is). En in win98 was het ipconfig intypen in cmd. En dan opend geen dos maar een winsdows applicatie zich. Deze ontbreekt in windows XP. Ik moet dus naar hardware? Of naar Netwerkverbindingen (laatste denk ik)
  • Naar netwerkverbindingen.

    Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.