Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

MSN werkt niet met XP in netwerk

Anoniem
micky.g
6 antwoorden
 • Ik heb een netwerk, dat prima functioneert. Via Proxy van AnalogX kan iedereen op internet. Op Win98 machines is MSN geen probleem, maar op twee XP-machines krijg ik MSN niet aan de praat. Volgens de foutmelding is er geen internetverbinding (die is er wel!). Of ik nu versie 4, 5 of 6 gebruik maakt geen verschil. Wat kan de oorzaak zijn. Bij verbindingen zijn de juiste proxyinstellingen ingesteld, dus wat nu???
 • Waarschijnlijk heb je de ingebouwde firewall van XP aanstaan. Kun je veranderen door Netwerkverbindingen te kiezen en dan te rechtsklikken op de verbinding > Eigenschappen > geavanceerd.

  Succes.
 • Aangezien je geen duidelijke beschrijving hebt gegeven over hoe je netwerk er uit ziet (Welke PC bijvoorbeeld de Proxy draaid… Waarschijnlijk de Win98 bak?) en hoe je MSNMessenger hebt ingesteld, het volgende:

  Ik heb even op de site van AnalogX gekeken en gezien dat die proxy alleen maar standaard-protocollen gebruikt? Kun je ook poorten specificeren?

  Zorg dat bij MSNMessenger het poortnummer van de proxy gelijk is aan die van de Internet Explorer. Indien dit niet werkt, Socks aanzetten bij AnalogX-proxy en MSN Messenger ook instellen dat Socks4/5 gebruikt moet worden?

  Greetz!!
 • Alvast bedankt voor jullie reactie, maar de firewall stond niet aan en zowel bij Proxy als bij Messenger heb ik Socks aan staan. En toch vindt Messenger de internetverbindingniet, terwijl deze aan staat. Volgens Proxy zou voor Socks de poort 1080 moeten zijn. De HTML poort staat op 6588.
  Proxy draait inderdaad op de Win98 machine, zoals jullie veronderstelden. Ik snap er geen biet van. Als meer info nodig is, laat 't me weten a.u.b.


  Alvast bedankt,

  Sandra
 • Heb je het al geprobeerd met HTTP-proxy op poort 6588?? Misschien dat dat werkt?

  Greetz!
 • Helaas. Dat heb ik ook al geprobeerd. Waar zou het kunnen zitten? Messenger geeft aan dat er geen internetverbinding is, terwijl die er wel is. Soms staat zelfs de Internet Explorer gewoon open.

  Wie heeft een idee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.