Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet delen...

Anoniem
LucNaus
2 antwoorden
 • Ik heb gelezen hoe ik internet moet delen, maar ik krijg het toch niet voor elkaar. Ik heb een crosscable tussen twee computers en heb op beide computers de wizard gerund (set up a home network). Beiden werken op XP pro (Engelse versie).

  Op beide computers wordt aangegeven dat er een network cable unplugged is. De kabel werkt wel, want de kabel gebruiken om op internet te komen lukt wel.

  De host heeft een zogenaamde internet gateway en twee LAN connecties. De eerste werkt goed (hier kom ik mee op internet), maar de tweede is disconnected. Ook is er een networkbridge die wel enabled is. Alles lijkt dus goed te werken maar hij ziet de tweede computer niet.

  Het gaat trouwens om een ADSL-connectie
 • Welke ipadressen hebben je verbindingen? Kijk eens bij eigenschappen van je LAN-verbindingen, je kan daar bij soort netwerkkaart de knop configuren aanklikken, als je vervolgens naar geadvanceerd gaat, kan je bij type verbinding controleren of deze op automatische detectie staat. je schrijft:[b:35889e435d]Op beide computers wordt aangegeven dat er een network cable unplugged is. De kabel werkt wel, want de kabel gebruiken om op internet te komen lukt wel. [/b:35889e435d]heb je dit via een crosslink op je modem gecontroleerd? Als ik je nog mag adviseren, configureer zelf het netwerk in plaats van de wizard te gebruiken, dit geeft je meer inzicht wat er gebeurd. je kan bijvoorbeeld je ene pc(1) 10.0.0.1(internetverbinding) geven en de andere(pc2) 10.0.0.2/255.255.255.0, bij pc1 geef je als gateway het adres van je modem, bij pc2 is gateway 10.0.0.1
  DNS adressen kan je van je provider krijgen. Suc6 :wink:

  Tha_Admin

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.