Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Welke wireless hardware is beschikbaar (802.11g)

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik ben van plan een wireless netwerk aan te leggen bij mij thuis. Hiervoor wil ik wel meteen hardware aanschaffen dat compatible is met de 802.11g standaard.
  Ik heb gezien dat Linksys een volledig 54G pakket heeft (Wireless router, pci-card, pcmcia card). Heeft iemand overzicht over de verschillende merken die hardware aanbieden met dezelfde funcionaliteit? Die wellicht beter of goedkoper zijn, of heb ik met Linksys goed materiaal in handen?
  En waar kan ik het beste terecht om hardware aan te schaffen? (Voor het geval dat ik verbindingproblemen mocht hebben)

  Groet,

  Bram
 • Volgens mij heb je met Linksys degelijk materiaal in handen. Ik ben ook van plan een draadloos netwerk aan te schaffen en materiaal van Linksys te kopen. De "g" standaard van Linksys is, volgens hen, volledig compatible met de vorige "b" standaard. Dus je kan niets verliezen hé.

  In België kun je Linksys kopen via Belgacom, de grote telecom aanbieder in België. Dus als die Linksys aanraden, kan het toch niet slecht zijn meen ik? :wink:
 • In Computer!Totaal werd linksys ook wel aanbevolen, hoewel de 11mb/s Wireless routerniet zo goed uit de test van afgelopen keer kwam….

  Weet iemand welke andere merken ook het volledige pakket (wireless router, pci-card, pcmcia-card of usb-adapter) heeft met de 802.11g standaard?
 • Belkin levert het ook, en is dacht ik vrij goed.
 • Is er een site die een overzicht heeft van wireless hardware voor consumenten? Ik vind zelf alleen maar sites voor professioneel gebruik. Voor grote netwerken enzo…
 • www.routershop.nl heeft en aardig overzicht.
 • Ja, maar niet van hardware compatible met het G-protocol… (Of wordt dit momenteel alleen door Linksys & Belkin ondersteund?)

  Groet,

  Bram
 • Ik ben vandaag naar de plaatselijke pc winkel geweest en heb info gevraagd over Belkin.

  Belkin heeft een eigen variant van het 802.11b type en ze hebben er de naam "g" aangegeven omdat hun standaard ook 54MB aankan.

  Nu, dat vind ik wat verwarrend want volgens de pc-dealer is de "g" van Belkin niet compatible met het (toekomstige) 802.11g. :-s
 • De 802.11g standaard is 2a3 weken geleden vastgezet. Dus het is een officiele standaard nu. Linksys heeft bekend gemaakt op hun engelse site dat ze volledig compatible zijn. Als Belkin dat niet kan zeggen, heb ik mijn keus snel gemaakt….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.