Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Printer delen in netwerk

Anoniem
Sellis
4 antwoorden
 • Ik heb mijn netwerk eindelijk voor mekaar gekregen! maar nu wil ik de printer delen. De printer staat aan de XP machine, maar ik heb hem ook al op de 98PC geinstalleerd. Alleen op 98 vindt hij hem niet
 • Allereerst moet de printer op de PC waar hij zit aangesloten onder eigenschappen op delen staan. Wil bij de eerste keer nogal eens worden vergeten. Ook bij de netwerkinstellingen moet een vinkje staan bij bestands- en printerdeling.

  Vervolgens, hoe staat de printer geïnstalleerd op die Win98? Hij moet daar natuurlijk als netwerkprinter staan. Bij het intalleren van een printer vraagt Windows eerst of het om een lokale of een netwerkprinter gaat. In geval van een netwerkprinter volsta je met het opgeven van de lokatie. De installatie-CD voor de printer heb je daarbij niet meer nodig, dat hoefde alleen bij de eerste PC.

  Mocht je de printer ook lokaal geïnstalleerd zijn, dan kun je kiezen voor verwijderen of gewoon laten staan, maar let dan even op dat je de netwerkprinter als actieve printer kiest.

  Jan de Boer
 • ik heb dit alles geprobeert…maar als de 98PC hem aant zoeken is vind hij hem niet. Ik kan wel via de instalatiedisk een netwerk printer instaleren, maar dan moet ik vervolgens het IP van de printer opgeven. Ik dacht oh dat is dan het IP van de computer waar hij op aangesloten zit, maar dit bleek dus niet te kloppen.
  Bij XP kun je trouwens staat dat als je de printer wilt delen met een pc met een ander besturingssysteem, dat je dan bepaalde drivers moet instaleren op de XP machine. Ik heb deze drivers, maar hij geeft steeds aan dat deze niet digitaal zijn. Enig idee wat dat betekend???
  Alvast bedankt
 • Sorry, ik heb verder geen idee. Bij mij werkt alles perfect op de door mij beschreven manier. Misschien herkent iemand anders dit probleem?

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.