Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wlan vraagje

Anoniem
Sellis
6 antwoorden
  • Kan ik ook met 2 Wlan pci kaartjes een simple netwerkje aanleggen zonder accesspoint ? Dus net zoals 2 netwerkkaartjes met een crossed kabeltje dr tussen. Het gaat om 2 PC's met win98 dr op, ik wilde wat bestandjes over en weer kunnen sturen en wat gamen, maar had eigenlijk geen zin om allemaal gaten te boren voor een crossed kabel :(
  • Volgens mij is dat niet mogelijk. Let wel op: de snelheid is voor de b-variant maar 11mbps. Is dat voldoende om te gamen?
  • Klopt. De kaartjes communiceren via een accespoint of een wireless router en als je dat toch ook wil gaan gamen, kijk dan naar wireless met het nieuwe protocol (54 mbps). Dan hou je ok nog wat gang erin.
  • Hmmm…..volgens mij kan het wel :-? . Dan moet je beide kaartjes op 'ad hoc' instellen en dan kun je ze zonder accesspoint gebruiken.
  • Yup dit gaat zeker, en zelfs zeer goed. Zelf heb ik hier een WLAN usb en daar haal ik +- 300kb/s (host-pc onder en 1ntje op de slaapkamer) MEER dan genoeg om te gamen ;).
    Gewoon ze alle2 op adhoc instellen en de andere settings ook gelijk zetten, dan is er geen enkel probleem, wel ff kijken naar de afstand tussen de 2 pc's. Maar met een 11Mbps kaart moet dat zeker lukken tot op 10m binnenshuis ( door muren ) ook kijken als er geen radio's zijn die de signalen kunnen verstoren …..
  • Weer wat geleerd….. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.