Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

vraag usb modem en router

Anoniem
Alexander Online
7 antwoorden
 • Ik heb een usb modem en een router omdat ik met meerdere computers gebruik wil maken van asdl. Helaas kom ik erachter dat de usb modem niet aan te sluiten is op de router. Bestaat er iets van een usb naar utp stekker of zoiets? Op de router zijn alleen maar utp aansluitingen en de modem heeft alleen maar een usb uitgang. Hoe krijg ik met dit materiaal (ik heb namelijk geen zin om nog meer geld uit te geven) toch meerdere computers op 1 asdl verbinding?
 • Ben bang dat dat niet gaat lukken. Voor het USB modem hej je nl een speciale router nodig, waar er volgens mij maar 1 van bestaat, nl. de Draytek Vigor 2200USB. Een andere oplossing is een router te nemen waar al een ADSL modem ingebouwd zit, daar zijn er veel meer van van div. merken. Mocht iemand toch een manier gevonden hebben om een USB modem op een ethernet router aan te sluiten ben ik ook zeer geïnteresseerd.
 • Ben bang dat dit NIET gaat lukken: USB is USB en UTP is UTP.

  Dirk : je zou een software matige router zoasl Winroute kunnen installeren. De gekochte router heeft een swicth (4 utp), die gebruik je dus. Nadeel is dat de PC met de ADSL modem dan aan moet staan, maar dat hoeft toch geen probleem te zijn ?
 • Is wel zonde: je gebruikt dan nl de router niet met z'n functionaliteit. Wellicht een idee om deze router te verkopen of misschien nog in te ruilen en een andere weer te kopen? Eventueel met ingebouwd ethernetmodem (dan kun je je USB modem ook verkopen)
 • Er zijn USB naar Ethernet converters op de markt. Ik weet dat Compricon ze verkoopt. Klik op hun website maar eens op Connectivity onder het kopje Producten. Vervolgens op USB producten. In de PDF die je dan downloadt staat op de laatste pagina zo'n converter genoemd.

  Ik weet niet of zij ook aan particulieren kunnen leveren, maar misschien zijn er wel computerwinkels die ze hebben of kunnen bestellen voor je. Ze bestaan dus wel degelijk…
 • Is dit hetzelfde als een "USB to fast Ethernet Adapter" die je bijvoorbeeld gewoon bij Dixons kunt kopen?
 • [quote:71571877c9="Leo S"]Er zijn USB naar Ethernet converters op de markt. Ik weet dat Compricon ze verkoopt. Klik op hun website maar eens op Connectivity onder het kopje Producten. Vervolgens op USB producten. In de PDF die je dan downloadt staat op de laatste pagina zo'n converter genoemd.

  Ik weet niet of zij ook aan particulieren kunnen leveren, maar misschien zijn er wel computerwinkels die ze hebben of kunnen bestellen voor je. Ze bestaan dus wel degelijk…[/quote:71571877c9]

  Stel dat je hem kan kopen : Moet er dan geen driver geladen zijn om ervoor te zorgen USB-Ethernet : puur hardwarematig kan het volgens mij niet werken. Als ie met de driver wel werkt, dan zal je de USB modem toch op je pc moeten aanlsuiten. En dan zal je toch weer naar een software router moeten gaan.

  Ben het eens met de suggestie om je ADSL modem te verkopen en te vervangen door een ethernet modem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.