Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

perfect WAN

Anoniem
paulverkerk
7 antwoorden
 • ik heb een draadloosnetwerkje aangesloten bij een kennis thuis, nou blijkt dat de wireless router helemaal niet ver zend. (+- 5 meter)

  Ik heb 2 pc met een pci wireless kaartje en een laptop met een wireless kaartje. In het huis zitten 3 etages. Beneden staat er een pc. Op de eerste verdieping moet de laptop te bedienen zijn. En op zolder staat ook een pc.
  Nou heb ik de router op de 1ste verdieping gezet. En alleen de pc erboven heeft een goed signaal.

  Ik heb de laptop goed ingesteld(als ik dichtbij ben werkt het wel), hoe kan ik het zendsignaal versterken en wat zijn de regels om een perfecte WAN te krijgen??

  Alles draait op Win XP, en de router en kaartjes zijn van D-link
 • tja WLAN is via radio signalen, dus ff kijken als er geen radio's aanstaan in de buurt en als die niet door TE veel muren moet.
  Maar een router die maar 5m zend ?! ik heb hier gewoon 2wlans zonder acces point , 1ntje boven 1ntje beneden en signaal sterkte is 60%.

  Probeer mss ens wat duren open te zetten :)
 • Wat nog wel eens wil helpen is je ap op een metalen ondergrond zetten. Daarnaast zou je natuurlijk ook een "zwaardere" antenne aan kunnen sluiten. Overigens is 5 meter beduidend onder de maat. Wellicht dat er iets over te vinden is op de site van de fabrikant.
 • [quote:08f31f69b0="Kenny86"]tja WLAN is via radio signalen, dus ff kijken als er geen radio's aanstaan in de [/quote:08f31f69b0]

  Dat is natuurlijk onzin, al staan er 100 radio's aan, een radio ontvangt alleen het aanwezig signaal, en zwakt het echt niet af hoor.
  WiFi apparatuur heeft een bepaalde "straal" richting mbt de antenne, als je antenne rechtopstaat, zal er inderdaan minder signaal naar beneden gaan dan zijwaarts en omhoog, probeer eens te spelen met de stand van de antenne en probeer anders een externe antenne.
 • na bij mij zakt men strekte toch naar 30% als ik boven men radio aanzet
 • een extra attene? er zitten er wel al 2 op….daarom vraag ik me af of ik niet iets fouts heb gedaan.
 • Probeer die antennes eens "op z'n kop" te hangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.