Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

PC5 kan delen en op Internet; bij Netwerkomgeving staat nix

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Netwerk-probleem:

  PC5 met W 98SE, 3 Com ISA 3C509 kaart IP adres 10.0.0.154, sub 255.255.255.0. Werkgroep CID.
  Overige 4 PC's kunnen bestanden uitwisselen e.d. en zien alle overige PC's bij Netwerkomgeving en Pingen is mogelijk van en naar iedere PC, ook van en naar PC5.
  En omdat PC5 op een Switch zit aangesloten kan hij ook op Internet
  Alleen: Bij Netwerkomgeving van PC5 staat NIETS, zelfs niet de PC5 zelf. Als je op Volledig netwerk klikt komt er te staan: Kan netwerk niet doorzoeken.

  Externe toegang en netwerkkaart opnieuw geïnstalleerd, bij Systeem staat de Netwerkkaart normaal, zonder rare uitroeptekens of zo.

  Wie weet raad?

  Alvast bedankt!
 • Als internet werkt, dan is de kabel en netwerkkaart okay, dus niet teveel gaan hobbyen met de instellingen! Toch maar een open deur intrappen: CLient voor Microsoft netwerken geïnstalleerd? Bestandsdeling aan?
 • Ja, zoals jullie bij mijn vraag hebben kunnen lezen stond Client voorMicrosoft netwerken erbij en bestandsdeling staat aan.

  Ik kan ook bestanden op PC5 openen en kopieren vanaf alle andere PC's. Het ENIGE dat niet goed is: Bij Netwerkomgeving van PC5 staat geen enkele PC genoemd, zelfs niet PC5.

  Ik wacht graag op iemand met een buitengewoon idee……. :wink:
 • [quote:7dbe5c4aa8="Wiwelise"]Ja, zoals jullie bij mijn vraag hebben kunnen lezen stond Client voorMicrosoft netwerken erbij en bestandsdeling staat aan.[/quote:7dbe5c4aa8] Ik vind niet dat je dat er hebt staan. Je meldt alleen dat je opnieuw hebt geïnstalleerd. Tja, wat heb je allemaal opnieuw geïnstalleerd?

  Maarre, je vertelt nu dat eigenlijk alles werkt maar dat je de computer niet ziet staan. Hmm, dat vind ik best wel vreemd. Kun je via zoeken de andere computers vinden, of bestaande snelkoppelingen? Ik zou verwachten dat je na het maken van een verbinding, PC5 in de netwerkomgeving moet zien staan. Staat die er niet, dan verwacht ik niet dat bestanden uitgewisseld kunnen worden omdat je niet op het Microsoft netwerk bent aangemeld? Of heb je nog meer dan alleen het TCP/IP protocol geïnstalleerd. Soms heeft het allemaal wat tijd nodig.
 • Ik heb Externe toegang opnieuw geïnstalleerd en na elkaar 3 verschillende netwerkkaarten, zowel ISA als PCI.

  Ik kan ook bestanden op PC5 openen en kopieren vanaf alle andere PC's. Het ENIGE dat niet goed is: Bij Netwerkomgeving van PC5 staat geen enkele PC genoemd, zelfs niet PC5.

  Ook voor anderen verzorg ik vaak netwerken, die het meestal direct doen, op de juiste manier.

  Na alle antwoorden, die ik van veel mensen heb gehad, denk ik, dat de oplossing gevonden kan worden in het opnieuw installeren van Windows, omdat ik vermoed, dat er een bug in zit.

  Wat mij betreft: iedereen bedankt voor het meedenken !
 • Netwerkomgeving Probleem

  PC5 toonde bij Netwerkomgeving geen enkele aangesloten PC.

  Probleem opgelost na formatteren van de C-schijf en nieuwe installatie van Windows 98 SE.

  Het was dus kennelijk toch een bug in de vorige installatie van Windows !

  Ik dank iedereen voor het meedenken en het aandragen van mogelijke oplossingen.

  Hierbij beschouw ik dit onderwerp als gesloten.

  Groeten, Wim van der Baan (Wiwelise)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.