Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows installeren over het netwerk

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb een notebook zonder CD-rom. Vandaar de vraag, is het mogelijk Windows 2000 prof te installeren vanaf een andere computer over het netwerk?
 • Jahoor, zolang je maar een flop hebt die netwerkondersteuning heeft, hier kan je een goede downloaden die veel NIC's ondersteund.
 • Jahoor, zolang je maar een flop hebt die netwerkondersteuning heeft, hier kan je een goede downloaden die veel NIC's ondersteund.

  Unglaublich!

  Dank voor de link. Erg interessant vooral omdat ik er niet veel van begrijp. Dus ik download die flop, installeer de flop (?) en dan kan ik vanaf deze computer via het netwerk Windows 2000 installeren op mijn notebook?

  In de root en met formateren vooraf?

  De wereld is wonderlijk….
 • Bij de weg.

  Vooral ook omdat Windows 200 zich eigenlijk het liefst nestelt op de C schijf van die computer waar je toevallig de installatie CD in stopt. Hoe krijg je dus het installatie programma zover dat het zich over het netwerk nieuwe wegen zoekt naar andere computers?

  Henky!
 • Op de site zie je een setup staan die een opstartflop voor je aanmaakt, standaard staan er ongeveer 10 bekende NIC's op, maar je kan er honderden van de site downloaden en de juiste op de flop plaatsen, hoe dit moet staat uitgebreid op de site uitgelegd. Vervolgens stop je de flop in de floppy drive van de comp waar w2k op moet komen en je start op. Zodra je netwerkondersteuning hebt, stop je de cd van w2k in de andere comp en je deelt de cd-rom speler, vervolgens kopieer je over het netwerk de i386 directoiry van de cd naar de c-schijf van de comp waar w2k op moet komen. Vanuit je dosprompt ga je dan naar die directory en typt "winnt /b" (zonder "") en hij gaat installeren. Probeer ook vanaf een w98 machine of internet het bestand smartdrv te krijgen en laad dit in voordat je aan de installatie begint, het inlezen van de bestanden gaat dan vele malen sneller.
  suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.