Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Sweex switch + E-tech multi-pc modem = probleem

Anoniem
boelieboelie
12 antwoorden
 • Zowel mijn netwerk als mijn Zonnet Family-verbinding doen het prima als ik mijn win2k pc (pc1) rechtstreeks aansluit op het E-Tech multi-pc modem. Als ik een tweede pc met win 98 (pc2) op het modem aansluit, gaat ook alles goed.
  Maar sluit ik pc2 aan op mijn Sweex 8p switch, dan gebeurt er een van de volgende dingen:
  1) internet valt weg op pc1, en pc2 krijgt geen ip toegewezen, of:
  2) beide computers worden abnormaal traag of lopen vast, totdat de netwerkkabel eruit wordt getrokken. Zelfs de muiscursor reageert dan nauwelijks. Pc2 heeft vervolgens even verbinding met de DHCP-server op het modem, maar krijgt daarna time-outs.
  3) Met meerdere computers aan de switch ben ik verzekerd van een vastloper (ik heb er nog een derde pc (pentium 4, xp) op aangesloten nl.)

  [img:aa56bc3d06]http://home.hetnet.nl/~lucid_dreams/cliffordcantiano/opstelling.gif[/img:aa56bc3d06]

  Pc1 en pc3 hebben beide dezelfde Sweex PCI netwerkkaart.

  Bekabeling: straight UTP (cat 5e)
  Lengte kabels: max 50m
  LAN-instelling: automatisch IP-toegewezen krijgen
  Netwerkkaartinstelling m.b.t connectie: auto-detect

  Probleem lijkt dus de switch te zijn, die vertraagt alle compies, of zorgt dat ze geen verbinding met het modem kunnen krijgen (time out bij pingen en/of geen ip verkrijgen).
  1) Waarom wordt alles zo traag?
  2) Waarom krijgt pc2 geen ip, en als ie dat wel (eventjes) heeft, waarom valt dan de internetverbinding en de verbinding met het modem bij pc2 weg?
 • Ik weet niet wrom het het niet doet, maar als je een Multimodem heb, wrom sluit je de pcs daar dan niet op? en probeer eens alles op de switch aantesluiten
 • [quote:003bef86cb]maar als je een Multimodem heb, wrom sluit je de pcs daar dan niet op?[/quote:003bef86cb]
  Eén van de pc's [pc1] staat dicht bij het multi-pc modem, die staat daarom rechtstreeks aangesloten. De andere pc's staan in een andere ruimte, waardoor het kabelbesparender is om ze via een switch met het modem te verbinden. Bovendien komen er binnenkort meerdere computers aan de switch te hangen, waardoor bovenstaand argument nog belangrijker wordt en daarnaast er ook nog te weinig poorten op het modem zijn om alle computers rechtstreeks te verbinden.

  Ik zal overmorgen [maandagavond] eens proberen alle pc's via de switch te laten lopen, maar blijft de vraag:

  Waarom worden alle pc's in het netwerk abnormaal traag zodra één of meerdere pc's via de switch verbonden zijn met het multi-pc modem en waarom krijgen ze dan [uiteindelijk] geen contact met het multi-pc modem?
 • Overbelast??? Hoe snel gaat het netwerk, 10 of 100 mbps?? Misschien moet j de fabrikant vant modem bellen/mailen.
 • De volgende nieuwe opstelling zorgt ook voor abnormaal trage pc en geen contact met de DHCP-server:

  [img:29af8b3da5]http://home.hetnet.nl/~lucid_dreams/cliffordcantiano/opstelling_v2.gif[/img:29af8b3da5]

  De volgende opstelling zorgt daar ook voor:

  [img:29af8b3da5]http://home.hetnet.nl/~lucid_dreams/cliffordcantiano/opstelling_v3.gif[/img:29af8b3da5]
  (Op de switch is in dit geval expres nix aangesloten)

  Ik heb de netwerkkaart op autodetect gezet, wat resulteert in een 100bit netwerk.

  Modem is overigens al een keer teruggestuurd naar E-Tech, nadat eerst pc's via de switch geen internet meer kregen en vervolgens de pc rechtstreeks op het modem ook geen internet meer had (terwijl deze laatste verbinding het eerst perfect deed).

  Overbelasting kan het nu toch niet zijn? Of wel? Er is maar één pc op aangesloten…

  Enne… Ik zie de switch trouwens altijd erg druk knipperen op verschillende poorten, ook als er nix op aangesloten is… Waarom knippert mijn switch zo druk? En waarom wordt mijn compie alleen traag als de switch ook maar ergens in het netwerk is aangesloten?
 • Hoe wordt van pc1 je internet verbinding opgebouwd (instellingen)?

  Het viel me op dat er bij die 8p switch staat dat hij half-duplex is. Dat zie je tegenwoordig niet vaak meer. Als je andere switch 'auto' is moet het goed gaan anders moet je die ook eens op half-duplex zetten…

  Ben benieuwd hoe het gaat als je 2 (of meer) pc's rechtstreeks op je router/modem/switch hebt aangesloten.

  Ik heb nagenoeg het zelfde staan in losse onderdelen (speedtouch - router/switch met 2 pc's en een uplink naar zolder, daar een 8p switch met nog een pc (of 2). Dat werkt perfect. Dus het kan wel…
 • Ik denk dat het aande switch ligt..
 • [quote:5f29c32308="Alexander Online"]Ik denk dat het aande switch ligt..[/quote:5f29c32308]

  Ik zou idd gewoon eens terug gaan naar de winkel met die switch of hem evt eerst nog eens bij een kennis/vriend in het netwerk hangen om te kijken welke effecten hij daar geeft..
 • Ik denk ook het eerste aan de switch. Eventuele andere mogelijkheden:
  - virus ?
  - geef eens een keer alle IP nummers (handmatig) vrij en dan even ' renewen'
  - staan de DNS instellingen goed.

  De 2 laatste opmerkingen kunnen een netwerk ook gigantisch vertragen. Als het ip nummer van een pc verloopt (leasetijd) voordat er contract kan zijn met een DHCP server kun je problemen krijgen. Controleer na het vrijgeven en het vernieuwen van de IP nummers ook echt of de ip-nummers vernieuwd zijn.

  Suc6
 • quote:Enne… Ik zie de switch trouwens altijd erg druk knipperen op verschillende poorten, ook als er nix op aangesloten is… Waarom knippert mijn switch zo druk?

  dat had ik ook, bleek opgelost na de beide stekkers er af te hebben geknipt en opnieuw, zeer zorgvuldig volgorde gecontroleerd een stekkertje er op zetten. toen as dat geknipper weg en had ik contact.

  dus: zelf kabels gemaakt? of goeiekope gehaald?
 • [quote:f4194da75c][/quote:f4194da75c]
 • Oeps! :( verkeerde knopje…

  Enne… Ik zie de switch trouwens altijd erg druk knipperen op verschillende poorten, ook als er nix op aangesloten is… Waarom knippert mijn switch zo druk[quote:c102476126]

  Klopt. Een switch pollt de poorten op aangesloten netwerkkaarten om de zoveel tijd om te zien of er kaarten zijn bijgekomen of verwijderd (dus of er pc's zijn aangezet dan wel uitgezet). Dan "weet" de switch waar wel of geen netwerkverkeer naar toe kan.
  Paul[/quote:c102476126]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.