Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Domeinproblemen laptop--> kan andere pc niet zien in netw

Anoniem
Alexander Online
5 antwoorden
 • Hey iedereen;
  We hebben hier thuis een cable internet verbinding, wordt gedeeld door router. Hier boven is een vaste pc aangesloten op de router, en dan is er ook nog een laptop van het werk. op die laptop staan allerlei domein-instellingen die nodig zijn voor deze op het werk-netwerk te laten gaan. De laptop geraakt hier thuis zonder problemen het net op via de router, maar ik krijg hem maar niet geconfigureeerd om de shared-folder van de vaste computer te laten zien. Hij geraakt aan niks van de vaste computer, ook niet de printer. Vanaf de vaste computer geraak ik ook niet aan bestanden op de laptop.
  Op vaste pc: folders staan geshared, alles staat goed geconfigureerd. als ik deze met crosscable aan andere pc verbinding lukt het perfect.
  –> probleem ligt dus bij instellingen laptop (domein!). Hierop staan ook de juiste share gegevens ingesteld (althans, voor op het erk-netwerk te gebruiken, dus moet dit ook voor hier kunnen), als ik de wizard van xp (o ja, op beide pc's staat xp) uitvoer dan geeft ie op laptop een foutmelding van de domeinnaam. Hij zegt dat hij deze pc niet kan vinden door het foute domein. Weet iemand van jullie raad voor mij? Bestaat er iets zodat ik kan zeggen, of dat de pc zelf ziet dat ie nu thuis zit en dus géén domein moet gebruiken, maar op het werk wel? Ik heb al vanalles geprobeerd maar niks lijkt me te lukken…
  Alvast bedankt!!!!!

  Frederick
 • zitten ze in dezelfde werkgroep?
 • Neen, ik kan ze niet zien, in geenenkel van beide richtingen. Ik krijg ze in geen werkgroep. Oja, op laptop staan al twee werkgroepen geconfigureerd maar is van het werk, dus ik zou een derde moeten configureren maar dit wil nooit lukken..
 • Hoezo "wil nooit lukken"?
 • Hij kan die werkgroep niet maken omdat hij andere pc niet vindt omwille van de ingestelde domeinen(van het werk). Mijn vraag komt er dus op neer: hoe kan ik deze domeinen omzeilen ZONDER deze te verwijderen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.