Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Antenne verlengen!

Anoniem
henkg
3 antwoorden
 • Ik heb met mn buuv een internet verbinding (zonnet,adsl)
  modem naar wireless router. van wireless router naar mijn en haar wireless pci adapter. nu is het zo dat onze antennes van die kaarten precies op die router gemikt moeten staan.Maar mijn pc staan andersom. Is het mogelijk om de antenne van die kaart als het ware te verlengen. of met een kabel te verschuiven naar het raam?

  Grtz
  HP!
 • Ik raad het je niet aan om te gaan rommelen met antennes waar in principe niets mis mee is. Het kan je een paar netwerkkaarten kosten.

  Toch vreemd dat die antennes precies op die router gericht moeten worden, ikzelf heb een wireless AP met een wireless netwerkkaart in een computer die gewoon 'verkeerd om' staat, maar de verbinding is nog steeds zeer goed. Het kan zijn dat de router (of de computers) in de buurt van een storingsbron (zoals een of andere apparaat of een metalen barriere dat het signaal kan blokkeren) Misschien kan je de router verplaatsen om te kijken of het dan beter gaat.

  Er zijn wireless netwerkkaarten (van het merk Sweex) die de antennes op een lange draad hebben hangen, die kosten maar zo'n 25 Euro. Kan je de wireless netwerkkaarten misschien nog omruilen?
 • Er zijn ook losse antennes te koop, met een eindje snoer eraan. Vaak helpt het echter ook wel het WAP een beetje anders op te stellen. Halve meter hoger doet soms al wonderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.