Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Remote control met ADSL

Anoniem
perloc
18 antwoorden
 • Computer: Windows2000prof. met een ADSL kaart en aansluiting.
  Ik wil vanuit hier (Mozambique) via een ADSL een rechtstreekse verbinding maken (niet helemaal zeker of de ADSL goed werkt, zou eerste keer zijn DAT het werkt, maar een telefoon doet het wel daarop) met iemand in Zwitserland, of liever gezegd, hij tracht verbinding te maken met onze computer, want dat is de opzet.
  "Allow incoming calls" is aangemaakt en actief. Ik krijg echter steeds melding dat hij geen verbinding kan maken. Wat zou dat kunnen zijn? Hij zou zeer ter zake kundig moeten zijn!!

  En hoe kan ik ter plaatse testen of er WEL wordt geantwoord? Als je het nog nooit hebt gedaan weet je niet wat je moet doen/horen/zien….

  Alle helpers: dank je wel.
  perloc
 • Hier moet je ff wat meer duidelijkheid verschaffen… Hoe is de opzet? Welk ADSL-modem/router bijvoorbeeld? Wat heb je allemaal geprobeerd? Welke programatuur wil je gebruiken?

  "Allow incoming calls" op een ADSL-lijn? Je probeerd een VPN-verbinding te starten ofzow?? Dan moet je er voor zorgen dat TCP poort 500 niet geblokkeerd wordt door een firewall en dat de poort geforward wordt naar de betreffende PC als je een router gebruikt.

  Greetz!!
 • Betse ANAKIN,

  De vergissing: ADSL in plaats van ISDN, die ik heb gemaakt bewijst de onervarenheid die ik met deze materie heb. Sorry for that!!
  De lijn IS een ISDN (dubbel lijn, ADSL bestaat hier niet zover ik weet en deze ISDN verbinding met het ziekenhuis, waar ik dit nu intyp is misschien wel de eerste die hier in Beira (midden Mozambique) is aangelegd.)
  Om je vragen te beantwoorden:
  Gegevens ISDN kastje: merk AETRA NT1PLUS 2B1Q
  Computer (snelle nieuwe DELL) met WIN2000PROF.
  Het is niet de bedoeling dat ik verbinding maak met Zwitserland, maar omgekeerd: dat vanuit Zwitserland vebinding kan worden gemaakt met deze computer.
  Computer heeft (nog) geen FIREWALL geinstalleerd.
  Zou je me hiermee verder kunnen/willen helpen?

  HGroet, perloc
 • Over ISDN inbellen vanuit Zwitserland naar Mozambique lijkt mij nogal kostbaar, wat je volgens mij wilt is het volgende:
  PC zwitserland belt in naar internet, PC Mozambique belt in naar internet. Op het moment dat beide pc's op het internet zitten hebben ze beiden dus een ip-adres en kunnen ze elkaar "vinden" op tcp/ip niveau. Vanaf dit punt zijn er legio mogelijkheden, Remote Control met bijvoorbeeld VNC (goedkoop, niet veilig), PcAnywhere (betere beveiliging, duurder) en zo zijn er nog wat Remote beheer tooltjes. Verder kan je denken aan een VPN oplossing, softwarematig (goedkoper, minder stabiel) of zelfs hardware matig (duur, stabiel, veilig) 1 en ander zal afhangen van wat je wilt gaan doen en hoever je technische kennis gaat om dit op te zetten. Indien je remote beheer wil, raad ik PcAnywhere aan, redelijk eenvoudig in te stellen, niet al te gekke prijzen en relatief veilig.
 • Mijn vraag is eigenlijk; Met welke speciale doeleinden de verbinding tot stand moet worden gebracht? Is het voor het overhalen van bestanden/gegevens. Dan zou je het in principe met een FTP prog. af kunnen volgens mij.

  Deze kun je op eigen aangegeven niveau beveiligen (hetzij in FTP zelf en wellicht nog een firewall daarbij). Ik heb ook veel sympathie voor de PCanywhere tool. Die heeft doorgaans een goeie beveiliging maar kan iets duurder zijn.
 • Ik ga met Venzent mee. Allebei de PC's bellen lokaal in en maken (eventueel via VPN, maar hoeft niet) verbinding met elkaar via PCAnywhere.

  In PCAnywhere zitten ook encryptie-methodes, dus e.e.a. moet te beveiligen zijn.. :wink:

  Ook is de vraag van Rukkie erg gegrond, wat wil je er mee doen??
 • Alle antwoorders bedankt voor hun bijdrage. Helaas ben ik nog niet op het goede spoor hiermee.
  Om een en ander goed te verklaren is een heel lang verhaal nodig.
  In het kort dus.
  Er is door een plaatselijke donor -de telefoonmaatschappij- apparatuur geschonken om dit armlastige ziekenhuis (2de in rangorde w.b. grootte) met Maputo (grootste, Zuiden en 1200Km hier vandaan) en met Nampula (3de, noorden 800 km hier vandaan), inclusief een gratis ISDN verbinding en gebruik, (misbruik wordt bewaakt) met elkaar te verbinden voor uitwisseling van informatie en "live" kontakt via een video-conferentie-set.
  De video-conferentie set is voor de ene ISDN verbinding, en een computer voor op een breed gebied informatie uirwisseling voor de andere ISDN lijn. Rechtstreeks dus!! Video-conferentie set werkt met Maputo via ISDN!!
  Tijdens aflevering op een andere plaats (was in zelf niet bij -helaas-) scheen alles te werken. Na installatie in het ziekenhuis bleken verschillende essentiele onderdelen problemen te vertonen en ben van de regen in de drup geraakt. Ik kom waar ik wezen wil. Voor reinstallatie zijn twee CD's geleverd met een "Ghost" van het hele systeem (van Norton). Hier ben ik in de fout gegaan: ik heb de CD's niet op integriteit getest en met reinstallatie begonnen. De eerste de beste CD bleek een onoverkomelijke ERROR te generen. Alles weg, want HD voor een deel overschreven en afgebroken.
  Op deze GHOST stond ook het eigenlijke speciaal voor medisch gebied ontwikkelde communicatieprogramma door WDS in Zwitserland ontworpen. Dat hebben we dus niet meer en de leverancier wil vanuit Zwitserland de zaak weer reinstalleren. En dat via de ISDN (lekker snel). Er is GEEN server hier ter plaatse beschikbaar die de ISDN ondersteunt. Men is daaraan bezig maar alleen al een gewone Internet toegang kost hier al 120 dollar per half jaar: ISDN zal daar het tienvoudige van zijn.

  Dus wat we willen is dat onze computer voor WDS toegankelijk is. Volgens die leverancier is het voldoende als hij volledige toegang heeft tot onze computer. Nu, inbellen naar onze computer: geen antwoord. Echter via het menu "allow incoming calls" is een inbelmogelijkheid geinstalleerd.
  Ben dus op zoek wat aan verdere installatie hiervoor ontbreekt. Hou voor een antwoord svp rekening met ons OS: Win2000Prof.

  MVG perloc
  Beira - Mozambique
 • Het is voor mij nog niet duidelijk of je wel of niet een internet verbinding hebt met die ISDN aansluiting….
  Zo ja, dan is het als al eerder gezegd eenvoudig, gewoon een remote desktop/control verbinding via je IP adres (van dat moment). In het geval van een of ander "gesloten circuit" wordt het lastig…

  In ieder geval een interessant, niet alledaags probleem :wink:
 • K, ff voor mijn duidelijkheid:

  1- Je hebt de betreffende PC nu dus handmatig geinstalleerd met Windows 2000?
  2- ISDN werkt, want je zit op de betreffende PC te internetten op dit forum?
  3- Dat "Rechtstreeks dus!!" betekend dat er geen ISDN-centrale meer tussenzit en je dus ook eigenlijk geen ander telefoonnummer hebt dan dat jij denkt dat je hebt?

  Goed, nu wat vragen:

  1- Welke mogelijkheden kun je bij het configureren van "Allow incoming calls" krijg bij de optie 'Connection devices'?
  2- welke optie heb je gekozen?
  3- Heb je een user aangegeven die administrator-rechten heeft op die 'incoming call'?

  Verder misschien nog een stomme vraag, maar kun je via [b:e0af0b1c9b]Start -> Programs -> Accessories -> Communications -> Phone dialer -> Phone -> Dialer…[/b:e0af0b1c9b] misschien je eigen GSM ofzow bellen om je telefoonnummer te verifieren voor die gasten in Der Schweiz??

  Suc6!
 • Aan BvK
  In mijn laatste bericht stond duidelijk "Er is GEEN server hier ter plaatse beschikbaar die ISDN ondersteunt".

  Verder wil ik opmerken dat men ISDN gescheiden moet houden van Internet: ISDN is een snelle digitale telefoonverbinding. Punt. Dat je daar heel erg goed mee kunt Internetten, lekker snel, is een ander verhaal en de meeste SERVERs in Nederland zullen wel een ISDN aansluiting hebben. Hier in deze stad Beira is er geen een!!
  Maar ISDN kun je dus ook gebruiken ZONDER Internet. Dat bewijst mijn verhaal hierboven over die video-conferentie verbinding met Maputo: RECHTSTREEKS (BvK!!), dus zonder tussenkomst van Internet.

  Dus nogmaals: ik kan NIET Internetten met ISDN.
  Verder wil ik het probleem nog eens heel duidelijk stellen:
  Ik wil mijn computer met WIN2000PROF geschikt maken om zonder meer in te bellen via de ISDN lijn.

  Vragen van ANAKIN:
  1. Ja, Win2000Prof draait zonder problemen.
  2. ISDN werkt: JA, maar ik kan en zit niet te internetten via ISDN en ik doe deze berichten wisselend thuis op mijn MAC, of op het werk via een heel gewoon inbelmodem.
  3. Dus met rechtstreeks bedoel ik, zonder tussenkomst van Internet.
  Het telefoonnummer van de ISDN lijn kan iedereen die dat wil en weet, inbellen. Als beide ISDN lijnen zijn bezet (een voor de video, ander voor de computer) gaat uiteraard de bel niet over.

  Dan je laatste vragen samenvattend:
  Set-up "Allow Incoming calls": (en ik moet de termen van Portugees naar Engels vertalen dus ze zullen niet helmaal juist zijn.)
  Zo kort mogelijk:
  a. \control panel\telephone connections\create new connection-
  b. geeft 5 keuzes, "accept incoming calls" gekozen
  c. geeft 4 keuzes, "ISDN" gekozen
  d. geeft 2 keuzes, "allow private virtual connections" gekozen
  e. geeft 5 keuzes, "Invited" gekozen –> properties
  f. Name: Dr. Ronald Welz (DE chef van WDS)
  2 x password ingegeven (hij weet dat) –> Oke –> next
  g. 3 aangevinkte items: TCP/IP, File en Printer service en (greyed out) Client voor MS –> next –> finish

  Op het window verschijnt een nieuw logo met "incoming calls"

  That's that!!
  Uiteraard heb ik geprobeerd via een ander modem naar het ISDN telefoonnummer in te bellen, bel gaat over, maar er wordt niet opgenomen. Dus ergens ontbreekt nog wat in de set-up. Maar waar….
  HELP van Windows is, zoals gebruikelijk van weinig HULP.

  Kun je hiermee verder? Dat telefoonnummer is goed.
  Hgroet, perloc
 • Perloc,

  Ik denk dat er een klein misverstand is ontstaan over het werken van internet via de 'probleem-PC' met ISDN, door de volgende zin uit jouw 2e post:[quote:1ee277504a]De lijn IS een ISDN (dubbel lijn, ADSL bestaat hier niet zover ik weet en deze ISDN verbinding met het ziekenhuis, [b:1ee277504a]waar ik dit nu intyp[/b:1ee277504a] is misschien wel de eerste die hier in Beira…[/quote:1ee277504a]Maar goed,

  Ik heb nog e.e.a. nagezocht op internet en kwam deze site tegen. Aan de hand van deze pagina's kun je misschien nog e.e.a. nalopen??

  Wat mij opviel is het kopje [b:1ee277504a]After Rebooting the Windows 2000 system:[/b:1ee277504a]… Er staat daar vermeld dat de functie niet meer goed werkt na een reboot!! De configuratie "Allow incoming calls" staat er nog wel, maar de koppeling met het modem is verdwenen!! Misschien is dat bij jou ook het geval?

  Greetz!
 • Hoewel ik altijd tracht me zo duidelijk mogelijk uit te drukken blijkt er toch altijd nog ruimte voor misverstand. Je begrijpt dat op het ziekenhuis waar ik werk meerdere computers staan (en waar ik ook op werk) en zelfs de computer met de ADSL kaart/aansluiting heeft ook een gewoon modem aan boord. Oke.

  De door jouw gestuurde site heb ik nog niet uitgespeld, maar lijkt veelbelovend. Ook die koppeling zal ik checken.
  Dank zover. Dit blijft liggen tot maandag.
  Zal laten weten wat het resultaat is.

  In ieder geval dank!!

  Hgroet, perloc
 • ZIE JE WEL!! WééR ADSL!! MOET NATUURLIJK ISDN ZIJN.
  SORRY! perloc
 • Tja, zo komen we er niet…. :wink:

  Let er even op dat de service die de "Routing and Remote access" regelt ingesteld staat op "automatisch" in plaats van "handmatig". Ben dit wel vaker tegengekomen, maar dan met een gewone inbelverbinding.

  Je gebruikt zeker niet het laatste Service Pack voor Windows 2000 neem ik aan? Dat zou misschien (als je er aan kan komen…) nog wel eens kunnen helpen.
 • Beste Bart,

  Dank voor je tip, maar zou je misschien iets duidelijker kunnen zijn?
  Waar kan ik "Routing and Remote access" vinden?

  De WIN2000Prof software is bijgeleverd als DELL CD bij de computer. Dus ik weet niet of dit bedoelde service pack inclusief is. Die DELL CD installeert behalve Win2000 ook nog alle andere zaken als geluid, adapter en zo. Ik zal morgen eens kijken wat die CD precies vermeld. Denk je dat het belangrijk is? En zou die niet zijn te downloaden op de MS site?

  HGroet, perloc
 • Voor de Routing en remote service ga je naar het configuratie scherm en dan Systeembeheer.
  Daar zie je onder andere "Services" staan. Openen en naar de "Routing en Remote service" zoeken.
  Dubbelklikken voor eigenschappen en dan controleren of ie wel op "automatisch" staat.

  Je Windows versie check je door te rechtskliken op Deze Computer en dan voor eigenschappen te kiezen.
  Dan zie je:Systeem
  Microsoft Windows 2000
  5.00.2195
  Servicepack ????

  Is inderdaad eventueel via Windows Update te verkrijgen. Het is zowieso heel verstandig die site regelmatig te bezoeken…
 • VAN DE REGEN IN DE DRUP

  Bart.
  Dank voor de uitleg, zal ik uitwerken zogauw onderstaand probleem is opgelost.

  Anakin.
  Die site is erg nuttig want het bleek dat ik toch een enkel ding verkeerd heb geinterpreteerd en ingesteld.
  Maar er is een ander probleem gerezen, waar ik een oplossing voor zoek.
  Het hele proces heb ik doorlopen en het logo staat op het scherm.
  Ik doe een reboot (want heb wat aan de instellingen veranderd) en zie: het logo "allow incoming calls" is verdwenen!!
  Bij opnieuw opzetten blijken alle instellingen, zoals ik heb ingevuld en aangevinkt, nog aanwezig!! Logo opnieuw op het scherm –> reboot –> logo verdwenen. Op een andere computer geprobeerd (met ipv de ISDN verbinding, de LPT1 gekozen (want geen andere keuze mogelijk)) en daar blijft het logo aanwezig na een reboot.
  Waar zou ik dat moeten zoeken. Nog niet uit kunnen proberen, want de ISDN lijn is op dit moment dood. Zo gaat dat hier in dit land.
  Sorry dat ik zoveel tijd van je in beslag nee, maar beschouw het maar als een stukkie ontwikkelingshulp!!

  Dan is er nog een kwestie waar ik een antwoord op zoek.
  Als ik in het lijst met "allowed users" degene kies die is aangevinkt en dan op proporties druk, krijg ik een menu met twee tabs:
  Tab "callback" geeft drie mogelijkheden, 1. Do not allow callback, 2. Allow caller to set the callback number 3. Always use the following callbacknumer.
  Dat callback: wie wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld?? Is "mijn" nummer het callbacknummer, of is dat het nummer van degene die ik toestemming geef mijn computer binnen te komen.
  Het ligt er maar aan van welke kant je dat bekijkt en dat is hier absoluut onduidelijk. Dus om kort te sluiten: welk nummer is het callbacknummer: het mijne of het zijne.

  MVGroet, perloc
 • Perloc,

  Ik zou het absoluut niet weten waarom dat icoontje steeds verdwijnt na een reboot, is wel erg beroerd iig…

  Die callback-functie wil je niet gebruiken, tenzij de rekening altijd voor akkoord verklaard wordt!! :wink:

  Call-back functie houdt in dat eventueel een nummer wordt teruggebeld op het moment dat iemand via een modem heeft ingebeld en geldig heeft ingelogd op jouw PC. Optie 1: Niet terugbellen. Optie 2: terugbellen naar nummer waarmee net in ingebeld en ingelogd. Optie 3: Altijd terugbellen naar hieronder ingevuld nummer.

  Het ligt er dus maar net aan wat jullie hebben afgesproken. Betaald Zwitserland of betalen jullie de telefoonkosten??? Als zij er niet over beginnen, mond houden!! :wink:

  En ja, zoals Bart ook wel vermeld, Service Pack 4 installeren en via Windows Update je PC helemaal voorzien van laatste updates??? Maar goed, je hebt ISDN als snelste verbinding? SP4 is 130 MB…. Is minimaal 2 uur downloaden… Maar is denk ik wel de moeite waard!!

  Kleine tip als je SP4 wel wilt installeren, download hem dan via de aangegeven link en niet via Windows Update, aangezien je hem dan bij een eventuele herinstallatie weer helemaal moet downloaden!!

  Suc6!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.