Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk 2 pc's, hoe internet delen ?

Anoniem
Belg
10 antwoorden
 • Heb netwerk van 2 pc's, op beide Windows 2000 geïnstalleerd, verbonden via cross-cable. Pc's zien elkaar en kan ook de harde schijven en printers delen. Nou wil ik ook mijn internetverbinding delen, maar tis mij niet echt duidelijk hoe ……..

  Iemand enige suggesties, heb reeds bij sticky gekeken over hoe internet delen, maar daar word ik niet echt wijzer van.
 • Gewoon een routertje en 2 rechte utp kabels.
 • [quote:18cc215e39="Mystery1"]Iemand enige suggesties, heb reeds bij sticky gekeken over hoe internet delen, maar daar word ik niet echt wijzer van.[/quote:18cc215e39] Werkt internet al op één van de PC's? Dat is namelijk stap 1. Dan weet ik namelijk wat de server PC is, en daarmee kun je naar stap 2. Stap 2 betreft internet delen, staat volgens mij goed in de sticky. Ook recentelijk wat topics daarover zien passeren, ook de WIndows help is hierin erg duidelijk. Zelf al getest …
 • [quote:30ebfbc975="Belg"]Gewoon een routertje en 2 rechte utp kabels.[/quote:30ebfbc975]Ja, of hardwarematig gewoon laten zitten (werkt immers goed?) en softwarerouter aanschaffen. Zijn er legio. Eén ervan heb je waarschijnlijk al bij Win2000, nl. Internetshare. Andere zijn Winroute, Sygate etc. Werken prima met de bestaande configuratie. Even zoeken op Google of op dit forum en je vindt er zo een paar.

  Alleen als er t.z.t. nog een PC bijkomt die ook mee moet spelen, dan ontkom je niet aan een (oplopend in geavanceerdheid) hub, switch of router.

  Jan de Boer
 • Ja héél vroeger werd dat zo gedaan toen een router nog meer dan 500 euro kostte…
  Nu zijn ze dusdanig goedkoop dan ga je toch niet meer zitten sukkelen met twee netwerkkaarten.
 • Werkt internet al op één van de PC's?

  Ja op de server.
 • [quote:709435c66a="Belg"]Ja héél vroeger werd dat zo gedaan toen een router nog meer dan 500 euro kostte…
  Nu zijn ze dusdanig goedkoop dan ga je toch niet meer zitten sukkelen met twee netwerkkaarten.[/quote:709435c66a]

  Mee eens.
  Een softwarematige router kost je haast net zoveel of meer als een goedkope router en 2 netwerkkabeltjes.
  Bovendien kleven er ook genoeg nadelen aan internet delen via een pc die als werkstation gebruikt wordt.
 • [quote:3ffbad58be="Belg"]Ja héél vroeger werd dat zo gedaan toen een router nog meer dan 500 euro kostte…
  Nu zijn ze dusdanig goedkoop dan ga je toch niet meer zitten sukkelen met twee netwerkkaarten.[/quote:3ffbad58be]Heb je wel gelijk in Belg. Maar ik maak uit de vraagstelling op dat het netwerkje met de crosslinkkabel er al is, en ook functioneert. Dat overwegend gaf ik mijn idee met een softwarerouter, die mogelijk zelfs niets hoeft te kosten.

  Natuurlijk is een router, op de juiste manier geplaatst, de fraaiste oplossing. Met een beetje geluk heb je een autodetecting exemplaar, zodat je de bestaande crosslinkkabel gewoon kan laten zittten.

  Jan de Boer
 • Dan wil ik wel ff voor je in de faq kijken…
  [code:1:d16c92137b]Ga naar configuratiescherm, klik op "Netwerk- en Internet-verbindingen, en daar klik je op "Netwerkverbindingen". Als het goed is zie je daar twee verbindingen, één voor het internet. Rechtermuisklik op de internet-verbinding, en kies "eigenschappen". Ga naar het tabblad "Geavanceerd".

  Daar zie je twee velden, eentje voor de firewall en eentje voor het delen. Bij het veldje Delen vink je álle vakjes aan. Klik nu op OK.
  [/code:1:d16c92137b]
 • [quote:20beac5f2d="Belg"]Dan wil ik wel ff voor je in de faq kijken…
  [/quote:20beac5f2d]

  Jah, zo ver was ik ook nog gekomen, maar dat werkt dus niet !!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.