Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

werkgroep is niet toegankelijk

Anoniem
psychonetics
3 antwoorden
 • Hoi,

  ik heb een klein netwerkje gemaakt met een laptop (windows 2000) en windows xp pro.
  volgens mij is alles goed geïnstalleerd: ik kan pingen van en naar beide computers, er worden pakketjes verzonden en ontvangen en op de laptop kan ik mijn gedeelde mappen van de pc ook zien.
  Mijn probleem is echter dat ik de gedeelde mappen op de laptop niet kan openen op mijn pc. Als ik naar [i:facf6efa32]mijn netwerklocaties[/i:facf6efa32] ga, en vervolgens klik op [i:facf6efa32]computers vlakbij[/i:facf6efa32] krijg ik de volgende foutmelding:

  [code:1:facf6efa32]Werkgroep is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.

  Het netwerk is niet aanwezig of gestart.
  [/code:1:facf6efa32]

  Het netwerk heeft het eerder gedaan, de ip-adressen (192.168.1.1 en 192.168.1.2) kloppen, het subnetmasker is ook 255.255.255.0 en de werkgroepnamen zijn ook gelijk. Heeft iemand enig idee waar dit probleem kan zitten?

  Overigens…zoeken naar computers lukt niet op mijn XP-pc, of hij kan geen pc's vinden.

  Tnx in advance,

  Kasper
 • Heb ik ook. Ligt bij mij aan de firewall (norton internet security oid)
  Ik had het laatst opgelost, maar ben nu te lui om het weer te gaan instellen. :roll: Andere computer crasht toch elke keer, dus veel nut heeft het niet.

  Kijk eens of je je firewall kunt uitzetten en probeer het dan eens. Als het dan wel werkt moet je even goed bij de instellingen van je firewall (bij thuisnetwerk/home network oid) kijken. Ik geloof dat het inschakelen van de gast account ook kan helpen. Heb ik me laten vertellen tenminste.
 • Ik heb een vergelijkbaar netwerk zelf opgezet…..

  teneerste, kijk bij netwerkeigenschappen of "printers en bestanden delen" wel is geinstalleerd op beide pc's.

  Ik denk dat dit namelijk allemaal wel ok is……

  Als ik het goed lees heb jij een "rechten-probleem".

  Op de pc ben je waarschijnlijk ingelogd als stel: psychonetics.

  ZOrg er dan voor, dat op de laptop die gebruiker ook aanwezig is. Neem ook het gebruikte ww over van je inlognaam op de pc…..

  dit doe je bij start–> configuratiescherm –> systeembeheer –> computerbeheer –> lokale gebruikers en groepen –> gebruikers

  ga vervolgens naar je shares toe en klik op eiogenschappen –> beveiliging en zorg dat de gebruikersgroep "iedereen" daar staat.

  Kan dan bijna niet misgaan…… het zit m in ieder geval in het rechtenbeheer bij de laptop.

  wat je ook kan doen is bij start–> configuratiescherm –> systeembeheer –> computerbeheer –> lokale gebruikers en groepen –> gebruikers het gast-account aanzetten, verhelpt ook een hoop gezeik….is misschien nog wel het snelste…..
  suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.