Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkje opzetten win98/xp

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb thuis 2 computers staan (1x 400 mhz + os win98, 1x 1,7 ghz + os win XP home edition). Beide PC's kunnen het internet op via een ADSL verbinding. Echter niet tegelijk aangezien ze via een UTP-splitter op het ADSL modem zijn aangesloten. Beide PC's hebben een PCI Netwerkkaart.

  Nu wil ik de PC's in een netwerk zetten (via een HUB?). Is dit mogelijk omdat je 2 verschillende versie van OS gebruikt. Zo ja kan iemand me
  op weg helpen met de instellingen (zowel voor win98 als XP).

  Het belangrijkste doel is dat ik vanuit beide PC's de harde schijven kan benaderen. Gelijktijdig het internet op is geen must.
 • Die splitter wegsmijten en in plaats daarvan een routertje plaatsen.
 • Koop een router en neem 2 gewone utp kabels. Sluit de adsl modem op de router aan en de 2 computers ook op de router. Dan alles instellen (heb ik geen ervaring mee, maar staat vast wel wat in de FAQ en in andere posts die al geweest zijn –> zoeken!)

  Als het niet lukt zijn hier vast wel wat mensen bereid te helpen.
 • Veel (ADSL) routers die je nu in de winkel koopt, hebben standaard al DHCP aan boord. Deze regelt al een hoop zaken voor je. Indien je nog nooit een netwerk hebt opgezet (en dus alle instellingen nog op default staan), zal het netwerk waarschijnlijk al "vanzelf" gaan werken :D . Je moet alleen in de Internet Explorer opgeven dat je niet meer wilt inbellen, anders gaat deze op zoek naar een (USB)modem die je dus niet meer gebruikt. Optie "Never dial a connection" kiezen bij "Internet Options" "Connections".

  De meeste routers hebben trouwens ook een firewall. Ben je gelijk beveiligt tegen hackers.
 • [quote:7cf99342e1="Robertstam"] maar staat vast wel wat in de FAQ en in andere posts die al geweest zijn –> zoeken!)

  [/quote:7cf99342e1]
  Werkelijk?
 • Ja, wist je zeker niet. Wel erg sarcastische opmerkingen heb je trouwens.
 • Bij de meeste ADSL pakketten hoef je gelukkig niet in te bellen. Gewoon in de router je VPN verbinding instellen en gaan met die banaan….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.