Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Afgeschermde Shares?

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Heb thuis met 3 andere compu's een LAN liggen;

  Ondanks het feit dat onze compu's elkaar kunnen 'zien' is er éénzijdige toegang, namelijk alléén vanuit mijn pc (geen host) naar de anderen.

  Ik kan hierdoor niet bestanden [b:ae4933b260]naar[/b:ae4933b260] onze host kopieëren, wat ik wel graag zou willen. Andersom (van host naar mijn pc) kan het wél.

  Weet iemand hoe ik het voor elkaar kan krijgen dat de (waarschijnlijke) blokkade op mijn [b:ae4933b260]bedrijfslaptop[/b:ae4933b260] teniet gedaan wordt?

  Alvast bedankt voor jullie hulp!
 • BTW > Host = XP, laptop = W2K
 • De gebruikers moeten fysiek op elke pc bekend zijn. Dus inloggen als Mr. X op W2K? Dan moet Mr.X ook bekend zijn op de XP pc.
 • Ik log in met zakelijke account > alle pc's zien elkaar > downloaden van andere pc's kan > uploaden naar andere pc's kan niet…
 • Zou het kunnen zijn dat je bedrijfslaptop door de plaatselijke ICT dichtgetimmerd is en je geen schrijfrechten hebt? Kan het me bijna niet voorstellen op de HDD maar je moet niets uitsluiten.
 • Denk dat de bedrijfstimmerman aardig zijn best heeft gedaan! :)

  Het gekke is dat iemand (RIP) het eens voor elkaar heeft gekregen, ik meen dat ie dat via DOS deed en daarna een nieuwe schijf creeerde…

  Kan dat? Zo ja, hoe?
 • De meest voor de hand liggende vraag is nog niet gesteld, eigenlijk te simpel, maar omdat inzender een nieuw lid is met misschien weinig ervaring op dit terrein, stel ik hem toch: Zijn je partities of schijven wel gedeeld?

  Jan de Boer
 • En nog een aanvulling op de zeer terechte vraag van J. de Boer: Met wat voor account log je in, ALS je al moet inloggen (ctrl-alt-del voor dat je verder kan), Administrator, Gast, Hoofdgebruiker etc?

  Ik heb zelf namelijk een vergelijkbare situatie: een privé laptop waarbij ik thuis "lokaal" inlog met de zelfde usernaam en wachtwoord als op mijn Win2000 domein thuis, waarbij ik zonder problemen de netwerkprinter en bestanden kan benaderen.
  En op mijn werk log ik in als Domain user op het Windows 2000 netwerkje wat ik daar opgezet heb.

  Ik ben in beide gevallen wel een Administrator wat e.e.a natuurlijk vereenvoudigd :wink:

  Wel ook dus even het verschil tussen "Lokaal/Stand Alone", "Werkgroep" of "Domein" in de gaten houden…
 • @ De Boer : Schijven zijn gedeeld…

  @BVK: Ik log niet in als guest of administrator… Administratorrechten zijn voorbehouden aan Global IT bij ons op kantoor…
 • Ok, maar aangezien je op een notebook werkt moet je ergens wel schrijfrechten hebben, anders heeft die hele notebook geen nut.

  Dus je logt aan met een lokaal account dat geen admin. rechten heeft maar er moeten 1 of meerdere mappen zijn waarin je bijvoorbeeld office documenten in op kunt slaan……

  Schijven/partities toevoegen wordt erg moeilijk als je geen schrijfrechten hebt en bovendien vraag ik me af of je dat echt wel wilt aangezien het een zakelijke notebook is…..Daar kunnen problemen van komen
 • En als je met "de naam van je Laptop"\C$

  Je moet dan als account het account van je werk gebruiken, met password.

  Dit wil wel eens werken (bij mij tenminste)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.