Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router voor ADSL HCCnet met Alcatel ehternetmodem

Anoniem
Hans.Vosman
14 antwoorden
 • Al sinds augustus 2001 voorzien van ADSL (MxStream) met een Alcatel-speed-touch-home-ethernetmodem, wil ik nu de 2 PC's van mijn kinderen (een PII-350 laptop en een PIII-750) ook internettoegang geven en een netwerkje opzetten. Mijn PC draait onder XP, de laptop onder W95SE en de PIII met W98.
  Extra ethernetkaartjes (3) heb ik. Het forum doorgenomen, en begrepen dat ik een router moet aanschaffen. (een Edimax BR6104 van 39 Euro, of een Sweex van 45 Euro heb ik gelezen, of moet ik wat anders kopen), en een fiks aantal meters kabel.

  Iemand die mij kan bevestigen dat dit werkt? of zie ik wat over het hoofd?
 • Ja dat werkt. Wel rechte kabels gebruiken. (niet dat je er geen bochtje in mag leggen ik bedoel geen cross-kabels.)
 • Beetje duur om er een router bij te kopen. Kijk eens op www.bruring.com en upgrade je alcatel speedtouch home naar de pro versie. Werkt vervolgens als zefstandige router. Dan hoef je er alleen nog maar een simpele 10Mb hub tussen te hangen en dat is goedkoop aan te komen. Dat upgraden is vrij simpel en werkt al bij zuizenden mensen zonder problemen.
 • hveene, thx! Klinkt mooi, zijn er nog andere experts met soortgelijke ervaringen? Mijn MXStream heb ik via HCCNet, voor deze provider geldt het hetzelfde verhaal? Ik ben nogal schijterig aangelegd :oops: Het hele verhaal van statische NAT's is niet relevant zolang ik maar gewoon een beetje wil emailen en internetten (gelijktijdig) op meerdere PC's?
  Ben benieuwd of jullie me over de drempel helpen (ik zal het laten weten)
 • Het makkelijkste is (niet het goedkoopste overigens) om een nieuwe modem met 4 poorts switch aan te schaffen. Dat wordt dan bijv een Alcatel SpeedTouch 510 Modem (PSTN)/Router + 4 poorts switch (€ 140,-) of bijv een Draytek vigor 2500adsl modem/router over pstn + 4p. switch (€ 154,70).
  Zoals ik al zei, niet de goedkoopste oplossing, maar wel de simpelste.
 • Terwijl als je gewoon de stappen volgt die beschreven staan op www.bruring.com er niets mis kan gaan. Ik heb al bij verscheidene mensen deze tweak uitgevoerd.
 • Dat verhaal van hveene en Leo S. kan ik volledig beamen ik heb het zojuist zelf gedaan,de tweak bedoel ik dan he.
 • Thx, mijn zoon is 30 september jarig. I ga aan de slag!
 • :oops: Beetje erg late reactie: Zelfs voor een "angsthaas" als ik, het werkte zoals geadviseerd. Inmiddels draaien 3 PC'tjes op het netwerk, 1xWin95, 1xWinME, 1x XP. Beetje knoeien met PC-namen, moeten exact gelijk zijn, maar daarna deed ie het! Het enige wat me niet lukte was, ondanks dat ik bepaalde dir's op mijn XP heb gedeeld, deze vanaf een andere PC te benaderen… Andersom vanaf de XP-PC gaat het prima.
 • Hoe heb je het nu opgelost? Ik heb het draaien met een edimax 6104 router en dat bevalt me prima! Ook ik zag een beetje op tegen dat tweaken… Het draait nu al weer een jaar probleemloos.
  Mappen delen heeft op XP ook te maken met rechten. Dat zou je als je als administrator bent ingelogd moeten kunnen oplossen.
  Op de site van Mycom ( http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/service.do?url=tutorials.htm&module=service&maingroup=3004 ) staan (pdf) tutorials. Daar zit ook wat bij over netwerken delen en XP - W98. Misschien heb je er wat aan.
 • [quote:c9e2e7f241="rjvdbogert"]Het enige wat me niet lukte was, ondanks dat ik bepaalde dir's op mijn XP heb gedeeld, deze vanaf een andere PC te benaderen… Andersom vanaf de XP-PC gaat het prima.[/quote:c9e2e7f241]

  Voor zover ik weet kunnen ME en 95 niet overweg met de (standaard) NTFS partitie indeling van XP. M.a.w. data die staat op een NTFS partitie kan niet gelezen worden door een machine met ME en/of 95 (fat / fat32)
 • n.a.v. de vraag van p.blauw; de alcatelmodem als router (instruktie www.bruring.com) "getweaked", switchboxje (van 3Net- 10Euro) erachter en 3 PC's daarop. 50m kabel + stekkertjes + tang, als setje bij Paradigit (25Euroos).

  n.a.v. de opmerking van NaMRorrIM: mijn XP-PC is alweer een oudje (van 2001, PC-prive project, heeft anderhalf jaar gedraaid met ME, is nu multi-boot, vanwege een oude scanner die niet onder XP draait), maar de schijven zijn nog steeds FAT32 :-?
 • Maar het delen van mappen is nu wel gelukt?
 • ik kan vanaf de XP PC wel naar de Win98PC en naar de WinME PC kijken, maar andersom niet (nog steeds niet)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.