Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

bandbreedte bij cross oneerlijk

Anoniem
Rukkie van Rukkum
5 antwoorden
 • ik heb samen met mijn moeder een netwerkje van 2 pc's door middel van een crosslink-kabel. zij deelt met mij het internet (56k), maar ik heb het idee dat de bandbreedte oneerlijk wordt verdeeld: als zij download, kan ik niet eens een zimpele website zonder al te veel plaatjes downloaden… :x :x :x
  Wij zitten er over te denken om adsl te nemen. is dan slimmer om een router te nemen, zodat de bandbreedte eerlijk wordt verddeld, of zit die verdeling alleen maar tussen de oren???
 • Bij 56k is het vaak zo dat alle bandbreedte naar 1 computer wordt toegezogen (hadden wij ook last van). Bij ADSL heb je dit veel minder (je heb immers meer bandbreedte waardoor het eerlijker verdeeld kan worden.

  De bandbreedte wordt (voor zover ik weet) niet automatisch door windows oid verdeeld. Hiervoor zijn wel programmaatjes (om de bandbreedte eerlijk te verdelen).

  Jochem
 • minder dus, maar wat gebeurd er dan met een router? wordt het dan wel eerlijk verdeeld, of wordt toch iemand meert geschonken als hij meer nodig heeft?

  en anders? hoe heet dat progje
 • ik denk dat 56k > dus 5kB/sec te weinig is om en samen te downloaden en surfen. Samen server over deze verbinding kan nog wel maar dat zal ook al traag gaan. Met een router los je dat probleem niet op. Mocht er software voor zijn dan ga je hooguit downloaden met 2kB/sec en dat schiet ook niet echt op.
 • ik bedoel als we asdl hebben

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.