Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet delen tussen WinXP en Mac Os 8.6

Anoniem
XBL
4 antwoorden
 • Hoi,

  M'n vader heeft een Mac met nog het oude MacOs 8.6 (hij heeft er 1 uit de eerste generatie iMac's). Ik heb een WinXP.

  Over een poosje hebben alleen m'n vaders en mijn computer internet (rest gaat het huis uit). Daarom willen gebruik maken van internet-connection-sharing (op dit moment heeft de mac meestal geen internet, tenzij ik de modem terug hang aan de mac).

  Dit zit niet in MacOs 8.6 (iig niet icm windows).

  Bestaan er freeware programmaatjes die het mogelijk maken om het internet te delen. En zoniet, bestaan er voor Linux freeware programmaatjes die het mogelijk maken internet te delen met een Macintosh en Windows XP (dan ga ik een linux computer ertussen hangen).

  Indien er niets van freeware bestaat om dit te bewerkstelligen, ga waarschijnlijk een hardwarematige router kopen. Omdat dat nou eenmaal makkelijker is als steeds 2 computers aan te moeten doen om te internetten/gamen.

  Jochem
 • Er zijn wel softwarematige freeware routers, zoals bijv. freesco en smoothwall.
  Freesco past op een diskette draait geloof ik al op een 386 met 8 MB geheugen. Dus als je nog een oude pc met twee netwerkkaarten hebt rondslingeren, zou je die kunnen omtoveren tot router.
 • Ik heb wel een oude pc met rondslingeren, maar geen netwerk kaarten. :(. Dat is alleen geen probleem, koop er wel ffies 2.

  Maar… ik heb een usb modem, en die wordt door Freesco niet ondersteund. Ik heb eerlijk gezegt niet eens een usb kaartje in die comp zitten, dus dat koop dan ook wel, want smoothwall ondersteund dat wel. Hierover las ik echter op dat forum dat er wat problemen mee waren… Will see.

  Bedankt iig,

  Jochem
 • Als de computer en IMAC een netwerkaansluiting hebben, dan kun je ook een router kopen.

  Er zijn ook routers voor aan USBmodems en zelfs routers met een ingebouwde ADSLmodem.

  Kijk maar eens op de site van Draytek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.