Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Xp Pro herkent draadloze verbinding niet meer

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Op de PC van een collega heb ik XP Pro geïnstalleerd. De, via USB aangesloten, netwerkkaart (Kobishi) maakt draadloos contact met de router. Alles draait als een zonnetje. Alle updates van Windows en andere software heb ik binnengehaald en alles is geconfigureerd. Perfect. Daarna een aantal account aangemaakt, voor elk familielid één (allen beheerders). Na nog een reboot ziet XP het accesspoint ineens niet meer en is het volledig gedaan met internetten en netwerken. Mijn laptop kan via dezelfde router wel het internet op. Router werkt goed.
  Als Windows reboot komt ie met de melding van een draadloos netwerk, direct daarna komt de melding dat er geen beschikbaar is.
  Wat ik totnogtoe gedaan heb … niets hielp. Ip adressen, subnetmask en werkgroepnaam klopt allemaal.
  Via via heb ik gehoord dat het zou kunnen liggen aan het feit dat zowel XP als de bijgeleverde software van de Kobishi kaart verbinding zouden willen maken, maar dat dat stoort. Zou dat zo kunnen zijn en is het dan mogelijk om de functie in XP uit te zetten. Kan hierover nergens iets vinden (gezocht op internet en de MCSE kit en XP Grand Cru doorgenomen).
  Wie heeft er een idee hoe bovenstaand probleem op te lossen (nieuwste drivers site Kobishi biedt geen soelaas :cry: )
 • Bedoel je met updates ook SP1? Zo ja, check de XP-Firewall, of die niet aanstaat. Nog wat info:
  http://support.microsoft.com/?kbid=313242
 • De installatie heb ik gedaan vanaf een cd met inegrated SP1. Via een ander kanaal kreeg ik de volgende tip:
  [i:db6d9af391]"disable the automatic wireless network management from windows in your card device settings and use the amtel w-lan monitor and configuration utility that you canb get from the cd of either the USB or PCMCIA adapter, you can download from the Kobishi website…" [/i:db6d9af391]
  Dit zal ik volgende week eens uit proberen als ik naar die collega toe ga.
  Ben Johnson: Ik zal voor de zekerheid even kijken of de firewall uit staat en zal de genoemde pagina even uit printen en mee nemen.Iig bedankt!
 • lees dit artikel effe wellicht is het op de omschreven situatie van toepassing

  http://www.tweakers.net/nieuws/27211
 • Ik denk het niet aangezien ik totdat ik gebruikers aan ging maken wel internet had. Nu heb ik geen internet meer omdat de hele wireless toegang niet gevonden kan worden ("Cannot find wireless network").
  Iig bedankt voor het meedenken.
 • [quote:cbb811a334="Sellis"]Via via heb ik gehoord dat het zou kunnen liggen aan het feit dat zowel XP als de bijgeleverde software van de Kobishi kaart verbinding zouden willen maken, maar dat dat stoort. Zou dat zo kunnen zijn en is het dan mogelijk om de functie in XP uit te zetten. Kan hierover nergens iets vinden (gezocht op internet en de MCSE kit en XP Grand Cru doorgenomen).
  Wie heeft er een idee hoe bovenstaand probleem op te lossen (nieuwste drivers site Kobishi biedt geen soelaas :cry: )[/quote:cbb811a334]

  Meestal schakelt bijgeleverde software de XP-functie uit. Om dit te controleren kiest u:

  start > programs > accessories > communications > network connections

  In dit window kiest u met de rechter muisknop na het aanwijzen van 'wireless network connection' properties/eigenschappen.

  In het hierdoor ontstane venster kiest u bovenaan: 'Wireless Networks',
  vrij direct hieronder vindt u een 'checkbox' waarachter bij mij op m'n Engelse WindowsXP versie staat: 'Use Windows to configure my wireless network settings'. Bij een vinkje in de checkbox zorgt Window$ dus voor de configuratie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.