Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

voor aansluiten van router ook kabelmodem(chello) uitzetten?

Anoniem
Alexander Online
6 antwoorden
 • De bedoeling is om een router aan te sluiten en daar een klein thuisnetwerkje aan te hangen(via chello) .in de handleiding van de rouet staat dat het kabelmodem ook uit mert voor de instal.Is dat echt nodig??(misschien is dat wel een heel domme vraag….maar ?)
 • als het in de handleiding staat dan zal het wel zo zijn.
  Ga je daarbuitenom en hij doet het niet dan zal je het toch moeten om het probleem dan op te lossen. Uiteraard is alles op je eigen verantwoording.
 • Ik draai zelf een netwerk via Chello en een LinkSys router. We hebben nooit het modem van chello uit hoeven zetten. De reden waarom de routerhandleiding dit aangeeft is dat de DHCP servers soms wachten met ip adres verversen. Als je de router aansluit zoals aangegeven en je hebt geen internet moet je ff het modem van chello op standby zetten (grote knop bovenop) en het modem resetten. Dan weer op de grote knop drukken en het moet werken. Zo niet, mail me ff jbrderksen@hotmail.com
 • Ja kan kloppen. Ik heb een tijdje geleden ook een router geinstalleerd op een chello aansluiting en ik moest hem ook uit zetten. Reden is inderdaad dat de router (DHCP) een vers signaal door moet krijgen van de SP.

  Modem uitzetten. Dus coax en UTP uit de modem halen. Even een paar minuten zo laten. Dan router eerst aanzetten, coax aansluiten op modem, wachten tot modem signaal heeft, dan UTP aansluiten op de modem en vervolgens op de router.

  That should do it!
 • Heb ondertussen alles aangesloten en het werkt. Er blijven alleen 2 problemen over.
  1.alles doet het goed…..maarrr..na zo'n 15 tot 45 minuten geeft de internet verbinding de geest.Alles ik naar het set up program van de sitecom 202 ga. en alle instellingen save gaat het weer..vreemd???
  Iemand een suggestie??(Firmware bv?)
  :o
  2.als regelrechte :oops: computeranalfabeet lukt het me ook niet om bestanden en mappen en printer te delen.En volgens mij alles aangevinkt.Computernaam opgegeven..werkgroepnaam(zelfde).Moet ik nu ook dns en gateway opgeven?
  Bij me HP 710 heb ik wel gehoord dat er een probleem bij printerdeling kan optreden.Maar wat en wat te doen?

  Hen zoals geloof ik al eerder aangegeven een chello verbinding in Amsterdam.
  Alvast bedankt voor de suggesties.
 • En oja op host computer staat WIN ME en client (laptop) Win XP home

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.