Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

vast of dynamisch IP adres??

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Heb net een Sitecom router gekocht om mn pc(winme) en laptop aan het internet te koppelen.Nou heb ik al ruim drie jaar een chello verbinding(via een Lancitymodem) in amsterdam met volgens mij een vast IP adres.Het is tenminste volgens mij in die drie/vier jaar niet veranderd. Mac adres weet ik.Maar moet ik nu in het setup menu voor static IP adres kiezen??Volgens mij wel, maar ik wil het gaag zeker weten.
  8)
 • Als je een vast IPadres hebt, dan heb je van Chello bij de installatie een brief gekregen met je IPgegevens.

  Ik heb ook een vast IP bij Chello en kreeg bij de installatie zo'n brief. Als je die niet hebt gehad, mag je aannemen dat het een dynamisch IP is.

  Anders kun je evt ook naar de Chello helpdesk bellen.
  Maar ik zou niet vertellen dat het voor een router is, want je mag maar 1 pc aansluiten op een light en classicabo.
 • Is dat zo. Volgens mij mag je tegenwoordig (binnen 1 huishouding) wel meerdere pc's op 1 verbindinng aansluiten. Maar ik weet niet hoe Chello daarop reageert moet ik eerlijk zeggen.
 • [quote:07b507297b="Rukkie van Rukkum"]Is dat zo. Volgens mij mag je tegenwoordig (binnen 1 huishouding) wel meerdere pc's op 1 verbindinng aansluiten. Maar ik weet niet hoe Chello daarop reageert moet ik eerlijk zeggen.[/quote:07b507297b]

  Ik heb ergens gehoord dat dat nu bij iedereen is toegestaan. Eerst moest je er voor betalen als je internet deelde, maar ik geloof dat chello dat nu niet meer doet omdat het toch niet tegen te houden was.
 • [quote:b49567afaa="jan_dakpan"]Ik heb ergens gehoord dat dat nu bij iedereen is toegestaan. Eerst moest je er voor betalen als je internet deelde, maar ik geloof dat chello dat nu niet meer doet omdat het toch niet tegen te houden was.[/quote:b49567afaa]

  Volgens mij mag dat alleen bij dat Plusabo. Legaal meerdere pc's aansluiten.
  Of geldt dat ook voor het classicabo?
 • dat was eerst het pluasabbo. maar aangezien ze het toch niet tegen konden houden hebben ze het maar samengevoegd bij het classicabbo.
  (ook om meer klanten te trekken)

  Ik heb dit ff nagevraagd bij iemand die ook kabel heeft en die zegt dat dit klopt. Hij heeft een brief gekregen waar dat in stond zegt ie.
 • Maakt niets uit, hoor. Ze houden een lijst bij met je Mac adres en je IP adres. Zo kunnen zo controleren of er iets illegaals gebeurt. Je kan dus voor statisch of dhcp kiezen, want bij dhcp krijg je uit sie zelfde lijst altijd weer hetzelfde ip adres. Ze gebruiken je mac adres ter controle. Voor de rest van LAn maakt het niets uit, welke adressen je kiest, voor je isp heb je altijd maar één ip adres en één NIC

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.