Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router configuratie

Anoniem
hveene
1 antwoord
  • Ik heb sinds kort een router (SMC 2804WBR, genaamd Barricade g met de laatste firmware) en ik heb wat kopzorgen om via die router verbinding met het internet te maken.

    Mijn internetverbinding is ADSL met als provider Planet Internet. Volgens Planet maak ik verbinding met het modem/internet met een PPTP-protocol. Dus dat ter harte nemend had ik alles aangesloten op de router en begon met het configureren van de router met behulp van de geroemde 3-Click EZ-installation wizard. Na de tijd ingesteld te hebben selecteerde ik de verbindingsoptie PPTP en kwam daar als eerste probleem tegen dat ik niet alle adressen had die ik moest invullen (IP-adres, Subnet mask, Standard Gateway en PPTP gateway)

    Ik Planet bellen, die gegevens hadden ze niet, moest ik via de command-prompt met ipconfig/all achter komen. Daar stonden ze ook allemaal behalve de PPTP gateway. Dat zou misschien het adres van het modem zelf zijn (10.0.0.138), aldus de helpdesk. Alles ingevuld, maar ik kreeg het bericht 'not-connected'. Dus toen ben ik wat gaan rommelen met de verschillende adressen op andere plaatsen maar niets hielp.

    Toen ben ik andere opties gaan onderzoeken, onder andere ook de static-IP verbindingsoptie, ipv PPTP verbinding, in de wizard. Na ook daar wat gekloot te hebben met verschillende IP-adressen bereikte ik mijn eerste succesje! De wizard vertelde mij dat ik 'connected' was! Maar internet werkte nog steeds niet, dus probeerde ik een netwerk op te zetten zodat de computer wist dat ik via een gateway verbinding maakte met het internet.

    Dat lukte ook, ik kreeg een icontje rechtsonderin de taakbalk van een verbinding met de internet-gateway, maar nog steeds kon ik het internet niet op. Ik ben nu een beetje radeloos, ik heb op wat fora rondgekeken, (online) handleidingen en FAQ's van de router bekeken maar nergens een oplossing. Kunnen jullie mij helpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.