Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Werkgroep niet toegankelijk

Anoniem
Ben Jonson
5 antwoorden
 • Bij mijn pogingen een peer-to-peer wireless netwerk op te zetten tussen twee XP (home edition) computers, krijgt de ene computer geen toegang tot de werkgroep. Ik krijg dan de melding:
  <wergroep> is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.
  De lijst met servers voor deze werkgroep is momenteel niet beschikbaar.

  Ik begrijp hier niets van. Er is maar één account die natuurlijk alle beheersrechten heeft. De werkgroep heb ik zelf vernoemd (op beide computer hetzelfde natuurlijk) en nu mag ik er niet in. Er moet ergens iets verkeerd staan, maar ik heb het niet kunnen vinden.

  Waar het niet aan ligt:
  - de hardware (Belkin USB adapters, want die zien elkaar wel en communiceren ook met elkaar)
  - TCP/IP instellingen
  - Firewall

  De andere computer heeft wel toegang tot de werkgroep, maar ziet alleen zichzelf.
 • wat zijn de namen van je pc's (deze moeten uniek zijn en geen afgeleide van de naam van de werkgroep) en wat is de naam van je werkgroep.
 • De ene computer heet Rien, de andere Beckmann en de werkgroep BBB. Dit soort elementaire dingen heb ik allang afgecheckt.
 • En hoe staan je IP's ingesteld. Allebei statisch en zelfde maskers en zo??
 • Ook dat heb ik gedaan, en gezorgd dat de firewall ze doorlaat. Gezien het feit dat ik naar een systeembeheerder wordt verwezen, (nogal idioot bij een HOME edition van WindowsXP) doet vermoeden dat er een registry sleutel verkeerd staat. Maar ook met Xtek X-setup heb ik niets kunnen vinden aan instellingen die het probleem kunnen verhelpen.
  De computer is geupgrade van Windows 98 naar Windows XP. Er bleken meer vuiltjes uit W98 meegenomen te zijn naar XP. Onder W98 had ik geen netwerk, dus allerlei dingen uitgeschakeld die ik toch niet nodig had. Vermoedelijk zijn bij de upgrade zulke instellingen meegenomen die nu verborgen zitten in de registry.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.