Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

beveiliging draadloos netwerk

Anoniem
EnZynko23
4 antwoorden
 • Hoi,

  Nu ik de keus heb gemaakt welk netwerkje ik op wil gaan zetten (draytek 2600WE wireless modemrouter, pc via utp en laptop via draadloos (PCMCIA kaartje, zie ook (deze topic), ga ik me maar eens druk maken over de beveiliging van een draadloos netwerk. Ik heb de zoekfunctie van dit forum al gebruikt, maar kwam niet echt iets bevredigends tegen. Misschien dat ik hier wat meer antwoorden krijg :D
  Ik heb op internet gelezen dat je toe kan wijzen dat alleen netwerkkaarten met een bepaald MAC adres toegang krijgen, en ik heb gelezen dat je je data kan versleutelen dmv wachtwoorden.
  Kan iemand me nog meer vertellen over hoe ik het netwerk het beste kan beveiligen? Bij voorbaat dank!

  groeten,

  Rob
 • Ik heb de Draytek Vigor 2200WE hier staan. Die heeft 2 beveiligingsmogelijkheden en ik neem aan dat de 2600 hetzelfde heeft.

  1: MACadres
  De router laat een computer alleen toe op het netwerk als het MACadres overeen komt met een lijstje dat in de router staat.

  2: WEP
  Versleuteling van gegevens.

  Het veiligst zit je natuurlijk als er zo min mogelijk mensen in het bereik van de router zitten. Let daar dus op met de opstelling.
  Ik woon in een vrijstaand huis met aan de achterkant onze eigen tuin. Slechts 1 van de buren zit vrij dichtbij. De router staat achterin het huis en op straat heb ik niet eens ontvangst nu.
 • Ik woon in een appartementencomplex… :lol: :-? Dus beveiliging telt extra zwaar… Ik heb ondertussen ook gelezen dat het geen kwaad kan om dhcp uit te zetten, en niet de standaard IP range te kiezen.
 • Weet niemand hier verder iets aan toe te voegen? Software ofzo die de beveiliging iets kan verbeteren? Ik hoor namelijk nogal slechte geluiden over IEEE 802.11b… Dat de de beveiliging makkelijk te kraken is enzo…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.