Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk en win 2000 sp4 probleem

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb 2 pc`s verbonden dmv 2 nic`s en een crosskabel. Op pc 1 draait win 2000 en op pc 2 draait win 98. Ik gebruik slechts het tcp protocol. Tot kort geleden ging dit prima. Het probleem is ontstaan toen ik sp4 voor win 2000 heb geinstalleerd.
  Als ik vanuit pc 1 (win 2000) pc 2 probeer te benaderen, duurt het heel erg lang voordat hij het gevonden heeft. Een bestand van ongeveer 10 MB kopieren duurt langer dan met mijn analoge modem. Nogmaals voor sp4 ging het prima en was het netwerkje zeer snel.

  Mijn vraag: weet iemand hoe ik dit kan oplossen en heeft iemand ervaring met sp4?

  bvd
  ac
 • Sp4 eraf gooien dan he….

  Vind het een vaag probleem. Heb er zelf geen problemen mee en heb ook sp4 geinstalleerd…..
 • Zet in de eigenschappen van de beide netwerkkaarten bij de snelheid i.p.v. auto, 100Mb (als het 10/100Mb kaarten zijn natuurlijk)
 • Hoi, bij mij is het nog nooit gelukt om w98SE te koppelen aan mijn w2000 netwerk. Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen?

  Mijn gehele netwerk is 10/100 Mbit en ik heb in prinipe alles goed ingesteld alleen ik snap dus niet waarom de w98 bak geen enkele aanstalte maakt om zich te laten zien.

  De 4 w2000 bakken zien elkaar probleemloos…
 • TCP/IP werkt prima voor internet, en wordt dus ook gebruikt voor Internet Connection Sharing (ICS). Als je twee computers aan elkaar knoopt met een crosskabel kun je voor die verbinding beter gebruik maken van NETBEUI. Dat protocol er gewoon bij zetten, dus niet in plaats van TCP/IP, maar toegevoegd!
 • Oh ja ff vergeten erbij te zetten… Ik werk in het netwerk met 2 switches, dus geen cross-over UTP kabels.

  En ik heb op alle pc's zowel TCP/IP als NetBEUI staan dus daar zou het probleem niet mogen zitten, toch?

  GrtzS
 • Kingkong, zou je een nieuw topic willen starten? Dit werkt wat verwarrend…
 • [quote:02456631a2="Brbnts rkl"]Kingkong, zou je een nieuw topic willen starten? Dit werkt wat verwarrend…[/quote:02456631a2]
  Dat is helemaal niet verwarrend. De vragen zijn toch steeds hetzelfde…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.